Εξήντα τρεις πεσόντες είχε το αεροπορικό δυστυχήμα αεροσκάφους C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας στο όρος Όθρυς.

Σαν σήμερα,  5 Φεβρουαρίου του 1991 συνέβη το τραγικό δυστύχημα της πτώσης αεροσκάφους τύπου C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας στο όρος Όθρυς.

Το αεροσκάφος με αριθμό 748 απογειώθηκε απο την Ελευσίνα και πρώτος σταθμός του ήταν η Άγχιαλος όπου θα επιβίβαζε προσωπικό με τελικό προορισμό το Ηράκλειο Κρήτης. Κατα την απογείωση απο την Ελευσίνα πλήρωμα και επιβαίνοντες αριθμούσαν 63 άτομα συνολικά.

Οι επιβαίνοντες σμηνίτες και το μόνιμο προσωπικό θα αναλάμβαναν καθήκοντα φύλαξης στην βάση της Σούδας αφού λόγω των γεγονότων στον Κόλπο είχε αυξηθεί η ασφάλεια στην βάση. Μετά απο περίπου 20 λεπτά πτησης χάθηκε η επικοινωνία με το C-130. Το αεροσκάφος όμως είχε προλάβει να επικοινωνήσει με τον Αλμυρό. Αμέσως ξεκίνησε η διαδικασία για τον εντοπισμό του.

Μετά απο 4 ημέρες ερευνών ελικόπτερο εντόπισε στην κορυφή Τσατάλι στο όρος Όθρυς τα συντρίμμια του μοιραίου C-130

Τα σενάρια της εποχής ήταν πολλά για τα αίτια της πτώσης. Το επίσημο πόρισμα δεν δημοσιοποίηθηκε αλλά δόθηκε η διαβεβαίωση πως δεν κρυβόταν κάποιο μυστήριο πίσω απο την πτώση του αεροσκάφους.

Τα ερωτήματα φυσικά δεν έπαυσαν.

H συντριβή του C-130 της Πολεμικής Άεροπορίας στο όρος Όθρυς αποτελεί για την Π.Α. μια απο τις πιο αιματοβαμμένες σελίδες της ιστορίας της. Με αεροσκάφος ίδιου τύπου λίγα χρόνια αργότερα στις 20 Δεκεμβρίου του 1997 υπήρξε άλλο ένα αεροπορικό δυστύχημα στο όρος Πάστρα Αττικής.

SHARE
Νέα, Τελευταία νέα, Ένοπλες Δυνάμεις, Σώματα Ασφαλείας, Άμυνα, Διπλωματία, Γεωπολιτική, Τουρκία, Κύπρος, Στρατός, Ναυτικό, Αεροπορία, ΝΑΤΟ, Αστυνομία, Πυροσβεστική, Λιμενικό, Ειδικά Μισθολόγια, Στρατιωτικοί, Ενώσεις Στρατιωτικών, Στρατιωτικός Συνδικαλισμός, ΠΟΕΣ, ΠΟΣ, ΠΟΑΣΥ, ΠΟΑΞΙΑ, Καμμένος, τουρκικά νέα, ειδήσεις, νέα σήμερα, πολεμικά, Ίμια, επίδομα παραμεθορίου, θητεία στρατού, τι σημαίνει το, εθνικά νέα,

LEAVE A REPLY