ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Το μεράκι, η επιμονή και οι στοχευμένες ενέργειες του ΔΣ του Πολεμικού Μουσείου Αθηνών για αναβάθμισή έφεραν μεγάλη αύξηση της επισκεψιμότητάς του – Τι λένε τα στοιχεία και τι δώρο έκαναν στον 1000ο επισκέπτη

 

Μόνο τυχαία δεν ήταν η αναφορά του Armynow.net την περασμένη εβδομάδα για το Πολεμικό Μουσείο Αθηνών και τα όσα ανέφερε για τις προσωπικές παρεμβάσεις, με μεράκι αλλά κυρίως με γνώμονα πατριωτικό και υψηλό αίσθημα ευθύνης από το παρόν ΔΣ που έχει φέρει το Μουσείο μπροστά σε μια μεγάλη πρόκληση: Να γίνει ένα από τα πλέον σημαντικά Μουσεία στο χώρο του σε ολόκληρη την Ευρώπη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Πολεμικό Μουσείο Αθηνών: Η μεγάλη πρόκληση για την πλήρη αναβάθμιση του

Είναι κάτι παραπάνω από αισιόδοξα λοιπόν τα στοιχεία που δημοσιοποίησε πρόσφατα ο πρόεδρός  του Μουσείου Αντιναύαρχος ε.α. Αθανάσιος Παναγόπουλος ΠΝ, ο οποίος ηγείται της όλης ομαδικής προσπάθειας που γίνεται για αναβάθμιση του σπουδαίου αυτού χώρου στο κέντρο της Αθήνας και παραμένει ουσιαστικά αναξιοποίητος από τις  Ένοπλες Δυνάμεις και την Πολιτεία γενικότερα.

Έτσι λοιπόν σύμφωνα με τα στοιχεία το 4ήμερο 3 έως 6 Αυγούστου 2019, το Πολεμικό Μουσείο της Αθήνας επισκέφτηκαν 538 άτομα, από 35 διαφορετικές χώρες, μεταξύ των οποίων 134 Έλληνες, 74 Βρετανοί, 39 Ιταλοί, 36 Γάλλοι, 26 Γερμανοί, 17 Ιάπωνες, 41 Ισπανοί, 13 Κροάτες, 29 Ολλανδοί, 11 Ρώσοι, 8 Δανοί, 6 Ισραηλινοί, 2 Ισλανδοί, 1 Τούρκος κ.α.

ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΕΠΙΣΚΕΨΙΜΟΤΗΤΑ

Και λίγες ημέρες αργότερα ο Πρόεδρος του Μουσείου ανακοίνωσε και τον 1000ό επισκέπτη της πολύ καλής εβδομάδας από άποψη επισκεψιμότητας ο οποίος ήταν Ρουμάνος. Όπως ενημέρωσε μάλιστα ο Αθανάσιος Παναγόπουλος στον 1000ο επισκέπτη προσφέρθηκε αντίγραφο γκραβούρας του 1694 και μπήκε υπογραφή και σφραγίδα του ΠΜ από τον Α’ Αντιπρόεδρο στο εισιτήριό του ως αναμνηστικό.

ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ 1000ος ΕΠΙΣΚΕΠΤΗΣ

Επειδή βέβαια τίποτα δεν είναι τυχαίο ο Πρόεδρος ανέφερε μαζί με τα στοιχεία των επισκέψεων και τις αντίστοιχες δράσεις που είχαν συμβεί τις ίδιες ημέρες και συγκεκριμένα:

α) τα αποκαλυπτήρια τού πίνακα τού 1828 τού Ολλανδού ζωγράφου Barent Koekkoek από τον Πρόεδρο τής Δημοκρατίας

β) τη συντήρηση/βαφή και του 4ου από τα 5 αεροσκάφη του ΠΜ

γ) τη συντήρηση/βαφή τού μεγαλυτέρου μέρους των πυροβόλων του

δ) την αύξηση των βιωματικών του προγραμμάτων για παιδιά (Νηπιαγωγείου – Δημοτικού – Γυμνασίου – Λυκείου)

Η μεγάλη πρόκληση λοιπόν για την πλήρη αναβάθμισή του Πολεμικού Μουσείου όπως σημείωνε το Armynow.net είναι όπως και ότι είναι επιβεβλημένη η συμμετοχή του στον εορτασμό των 200 χρόνων από την έναρξη του Εθνικοαπελευθερωτικού Αγώνα του 1821.

LEAVE A REPLY