Η απόφαση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα «χρεώνει» ένα τεράστιο βάρος στους ώμους του Φώτη Κουβέλη για το Πολεμικό Ναυτικό.

Μπορεί λόγω της επικαιρότητας με την κράτηση των Ελλήνων Στρατιωτικών στην Τουρκία να πέρασε σε δεύτερο πλάνο όμως ειναι σίγουρο πως η απόφαση του Αλέξη Τσίπρα να δώσει στον Φώτη Κουβέλη (όπως είχε κάνει και με τον Δ. Βίτσα) την αρμοδιότητα να «αποφασίζει για το σύνολο των θεμάτων που αφορούν την υλοποίηση των προγραμμάτων ναυπήγησης, εκσυγχρονισμού και μετασκευών πλωτών μέσων του Πολεμικού Ναυτικού» δείχνει αν μη τι άλλο πως στην κυβέρνηση υπάρχει η πεποίθηση πως χρειάζεται άμεσα σχεδιασμός για το μέλλον του Π.Ν. και της ναυπηγικής βιομηχανίας.

Η Ελλάδα βεβαια ως ναυτική χώρα θα μπορούσε να καλύψει αν είχε πλάνο όλες τις ανάγκες που υπάρχουν αλλά και όσες θα πρέπει από τώρα να προβλεφθούν με την δική της ναυπηγική βιομηχανία, χωρίς για παράδειγμα να πρέπει τώρα να πληρώσει για γαλλικές φρεγάτες τις οποίες διαπραγματεύεται.

Η υπόθεση των Υποβρυχίων και η άριστη ολοκλήρωση του προγράμματος έδειξε άλλωστε πως ικανότητες υπάρχουν για να ολοκληρώσει η Ελλάδα πολύπλοκα προγράμματα μόνη της. Το θέμα είναι να υπάρχει και σχέδιο.

 

 

 

LEAVE A REPLY