ΠΟΜΕΝΣ

«Κάρτα ένδυσης» 150 ευρώ ζητά με επιστολή της η ΠΟΜΕΝΣ, καθώς όπως τονίζει η δυσμενή οικονομική κατάσταση έχει πλήξει και τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων.

 

 

«Κάρτα ένδυσης» αξίας 150 ευρώ με την οποία τα στελέχη θα μπορούν  να  προμηθευτούν τα αναγκαία υλικά – εξαρτήματα των στολών τους από τα στρατιωτικά πρατήρια, ζητά με επιστολή της στην ηγεσία, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΜΕΝΣ).

Στην επιστολή αναφέρει αναλυτικά:

«Αξιότιμοι κ.κ. Υπουργοί, Αξιότιμοι κ.κ. Βουλευτές της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, Αξιότιμοι κ.κ. Αρχηγοί,

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΜΕΝΣ) ως ο νόμιμος και θεσμικός εκπρόσωπος των εν ενεργεία Στρατιωτικών, στα πλαίσια της Διοικητικής Μέριμνας για τα ενεργεία στελέχη των Ε.Δ. σας γνωστοποιεί το θέμα που αφορά τον ιματισμό και τις στολές των εν ενεργεία στελεχών.

ΔΕΙΤΕ Το Δελτίο Τύπου στην ιστοσελίδα της ΠΟΜΕΝΣ

Σύμφωνα με σχετικές Διαταγές των Γενικών Επιτελείων προβλέπεται η χορήγηση ειδών ιματισμού (Ξίφος, πουκάμισα, υποδήματα κλπ.), καθώς και υφάσματος για την ραφή των στολών που προβλέπονται από το διακλαδικό κανονισμό Στολών (ΔΚ 4-1/ 2015). Σημειωτέον δε όσο αφορά το Ξίφος, υπάρχουν πολλές περιπτώσεις Αξιωματικών που προέρχονται από Ανθστες, με τριάντα και χρόνια υπηρεσίας ή σε άλλες περιπτώσεις να έχουν αποστρατευθεί και δεν τους έχει απονεμηθεί το Ξίφος σε ειδική τελετή όπως προβλέπεται, το οποίο παρεμπιπτόντως αποτελεί την μεγαλύτερη Τιμή για κάθε Αξιωματικό των Ε.Δ.
Επίσης η υπάρχουσα δυσμενή οικονομική κατάσταση που πλήττει τα εν ενεργεία στελέχη των Ε.Δ., έχει ως αποτέλεσμα την αδυναμία ενός πολύ μεγάλου μέρους του προσωπικού να προβαίνει στην προμήθεια των αναγκαίων ειδών καθώς και την αγορά των προβλεπομένων στολών, καθόσον η χορήγηση υφασμάτων και υλικών από την Υπηρεσία επ’ ουδενί καλύπτει τις ανάγκες του, με ότι αυτό συνεπάγεται.

Αξιότιμοι κ.κ. Υπουργοί, Αξιότιμοι κ.κ. Βουλευτές της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, Αξιότιμοι κ.κ. Αρχηγοί,

Η Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ. γνωρίζοντας την ευαισθησία σας σε θέματα προσωπικού και μέριμνας των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, εισηγείται για την εξάλειψη των προαναφερομένων τα εξής:

α.  Στις απαιτούμενες ενέργειες άμεσης προμήθειας και επίδοσης του Ξίφους σ΄όλους τους δικαιούμενους Αξιωματικούς, ώστε να σταματήσει αυτό το φαινόμενο ύπαρξης Αξιωματικών δύο ταχυτήτων.

β. Την χορήγηση ειδικών κουπονιών – καρτών σε ετήσια βάση που θα αντιστοιχεί σ’ ένα ποσό των 150 ευρώ, ώστε όλα τα στελέχη να έχουν την δυνατότητα να προμηθευτούν τα αναγκαία υλικά – εξαρτήματα των στολών τους (πουκάμισα-παπούτσια-σήματα κλπ) από τα στρατιωτικά πρατήρια.

γ. Την προμήθεια υφασμάτων μέσω των Γενικών Επιτελείων, ώστε να είναι εφικτή η αγορά – ραφή από τα εν ενεργεία στελέχη, των προβλεπομένων στολών από τα στρατιωτικά ραφεία – πρατήρια – καταστήματα με την καταβολή ενός ποσού που θα αφορά μόνο την εργασία ραφής τους, και παρακαλούμε για την εκδήλωση από μέρους σας αναλόγων ενεργειών που θα κάνουν πιο εύκολη την καθημερινότητα των στελεχών των Ε.Δ.

Ολόκληρο το κείμενο της επιστολής:

Κάρτα Ένδυσης by Panellinia Omospondia Enoseon Stratiotikon on ScribdSHARE
Νέα, Τελευταία νέα, Ένοπλες Δυνάμεις, Σώματα Ασφαλείας, Άμυνα, Διπλωματία, Γεωπολιτική, Τουρκία, Κύπρος, Στρατός, Ναυτικό, Αεροπορία, ΝΑΤΟ, Αστυνομία, Πυροσβεστική, Λιμενικό, Ειδικά Μισθολόγια, Στρατιωτικοί, Ενώσεις Στρατιωτικών, Στρατιωτικός Συνδικαλισμός, ΠΟΕΣ, ΠΟΣ, ΠΟΑΣΥ, ΠΟΑΞΙΑ, onalert.gr, militaire.gr, defence-point.gr, onalert, militaire, defence point, κράνος, kranos, Καμμένος, τουρκικά νέα, ειδήσεις, νέα σήμερα, πολεμικά, Ίμια, επίδομα παραμεθορίου, θητεία στρατού, τι σημαίνει το, εθνικά νέα,

LEAVE A REPLY