ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΑΝΕΛ

Αντιμέτωπος περισσότερο από κάθε άλλη φορά ο Πάνος Καμμένος με πολλά μέτωπα που ο ίδιος άνοιξε,παλεύει με το χρόνο για καταφέρει να επιβιώσει πολιτικά

 

 

Πολιτικά είναι επιβεβαιωμένο ότι ο Πάνος Καμμένος έχει επιβιώσει μετά από πολλές μάχες τα τελευταία χρόνια.

Η φυγή του από το «μαντρί» της ΝΔ και η δημιουργία των ΑΝΕΛ τον οδήγησαν στην εξουσία παρά το γεγονός αντιμετώπισε πολλές επιθέσεις και προκλήσεις.

Αυτή τη στιγμή όμως έχει ανοίξει υπερβολικά πολλά μέτωπα τριγύρω και είναι στοίχημα με τον ίδιο του τον εαυτό αν θα καταφέρει να σταθεί όρθιος.

Το τελευταίο χτύπημα που δέχτηκε ήταν η απόφαση της Βουλής των Σκοπίων για την οποία είχε εκτεθεί δηλώνοντας βέβαιος ότι δεν πρόκειται ποτέ να υπάρξει. Η σιγουριά του αυτή πάνω στην οποία έχει βασίσει τον αγώνα που δίνει για τη μελλοντική του πολιτική επιβίωση δεν μπόρεσε να μην ανοίξει πολλά μέτωπα δεξιά και αριστερά.

Πρώτα και κύρια στο ίδιο του το κόμμα που πλέον είναι σε οριακά επίπεδα και δεν απέχει πολύ από το να αποδεκατιστεί και ο Πάνος Καμμένος από Αρχηγός κόμματος να μείνει απλά βουλευτής αφού η μισοί βουλευτές είναι έτοιμοι να αυτομολήσουν στο ΣΥΡΙΖΑ.

Στο δε ΣΥΡΙΖΑ μετά και τα τελευταία γεγονότα με τον Κοτζιά και τις προτάσεις που κατέθεσε ο ΥΕΘΑ στις ΗΠΑ στο επίσημο ταξίδι που έκανε πριν είναι όλοι εξοργισμένοι μαζί του ακόμα και ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας απλά θα τον ανεχτούν μέχρι τον Γενάρη. Δεν του συγχωρούν ότι με την προσωπική πολιτική στρατηγική έχει στριμώξει την κυβέρνηση σε μια περίοδο που θα έπρεπε να «πετάει».

Ο πολιτικός τους «γάμος» είναι πλέον πασιφανές ότι έχει φτάσει στο τέλος του. Οι κυβερνητικοί μηχανισμοί έχουν πάρει μπρος ώστε να απεμπλακούν από τους ΑΝΕΛ με προσάρτηση ικανού αριθμού βουλευτών που μπορεί να επιτρέψει τον Αλέξη Τσίπρα να φτάσει την κυβέρνηση μέχρι τον επόμενο Οκτώβριο.

Ίσως ουσιαστικά αυτό επιδιώκει κι ο ίδιος ο Πάνος Καμμένος και στηριζόμενος στη συνέχεια στη σθεναρή στάση του στο θέμα της «Μακεδονίας» να καταφέρει εκλογικά οφέλη από τον κόσμο της ευρύτερης δεξιάς.

Στα πλαίσια αυτά είναι σίγουρο ότι θα εντείνει ακόμα περισσότερο την μετωπική σύγκρουση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη ΝΔ και την «θολή» πολιτική στάση που έχουν στην Συμφωνία των Πρεσπών για την οποία θα δεχτούν και μεγάλη πίεση από το εξωτερικό.

Ταυτόχρονα μέχρι τον καινούργιο χρόνο θα μπορεί να εμφανιστεί στο εκλογικό κοινό στους ένστολους έχοντας υλοποιήσει τη μεγάλη του δέσμευση αυτή της καταβολής των αναδρομικών που αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί τους επόμενους μήνες.

Στο χρόνο που του απομένει θα επιδιώξει να κλείσει τις πολλές και μεγάλες ανοιχτές υποθέσεις που έχει ανοίξει και μέσα στο υπουργείο του με πολύ δικό του κόσμο να βρίσκεται σε αναμονή για να εξαργυρώσει τη στήριξη που του έδωσαν τέσσερα χρόνια τώρα, σε πολλές περιπτώσεις και με επιπτώσεις στις ίδιες τις Ένοπλες Δυνάμεις.

Αν θα τα καταφέρει θα το δείξει ο χρόνος. Γιατί αυτή τη φορά τα μέτωπα που έχει ανοίξει και πολλά είναι και μεγάλα και δύσκολα αντιμετωπίζονται.

Να προσέξει όμως γιατί η περίοδος που διανύουμε με την επιθετικότητα της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο δεν επιτρέπουν να ασχολούμαστε μόνο με πολιτικά παιχνίδια.

LEAVE A REPLY