ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΣΗΜΑΙΕΣ

Κάποτε, πολλά χρόνια πριν, στον όμορφο ετούτο τόπο με το ιστορικό όνομα Ελλάς, υπήρχαν κάποιοι που έλεγαν πως υπηρετούσαν στις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας.

Υπήρχαν μερικά στοιχεία που τους χαρακτήριζαν, όπως η αγάπη για την πατρίδα, για την εργασία τους και κυρίως το γεγονός πως απολάμβαναν αυτό που έκαναν.

Πολλά άλλαξαν από τότε, ήρθε η πρόοδος, ο συνδικαλισμός, η δημοκρατία, έλειψε η ασυδοσία και η καταπίεση των ανωτέρων προς τους κατωτέρους και πολλά άλλα καλά.

Κι έγιναν κι άλλα βήματα προόδου: Όλοι, μικροί μεγάλοι, παλιοί κι νέοι απέκτησαν άποψη για όλα και για όλους. Κι όχι μόνο άποψη αλλά και δίκιο μεγάλο που τους αναγνωρίστηκε για να κρίνουν όλες τις αποφάσεις και τις εντολές με τα όποια δικά τους κριτήρια. Σύλλογοι, απόστρατοι, επίστρατοι κι άλλοι …στρατοί, όλοι τα έβαζαν με όλους και για όλα.

Τώρα πια αυτό το λες μοντέρνες Ένοπλες Δυνάμεις. Έχει κι άλλα καλά: Απόρρητα πορίσματα ΕΔΕ βγαίνουν στη δημοσιότητα και δεν ανοίγει μύτη, ειδήσεις κατασκευάζονται που επηρεάζουν την Εθνική Άμυνα και οι υπεύθυνοι παρατηρούν, τουρκοφάγοι και τουρκολάγνοι μονομαχούν στα τηλεοπτικά παράθυρα και συνδικαλιστές αλληλοσφάζονται στα δικαστήρια για το ποιος εκπροσωπεί ποιόν. Τελικά αυτοί που κερδίζουν στο τελευταίο δικαστήριο παίρνουν δωράκι το “αμετάθετο”. Καλό ε;

Κι έχει και συνέχεια το πράγμα: Αλλάζει η κυβέρνηση κι αρχίσουν διαρροές εγγράφων, χαμός στο ίσιωμα για αλλαγές που θέλει να κάνει η πολιτική ηγεσία, γιατί δε ρωτήθηκαν οι συνδικαλιστές, γιατί δε ρωτήθηκαν οι υπαξιωματικοί που τώρα είναι αξιωματικοί αλλά πριν γίνουν τέτοιοι ήταν άλλοι, γιατί δε ρωτήθηκε η Γενική Συνέλευση των αγροτών της Λάρισας και της Θεσσαλίας εν γένει. Κι αυτοί άνθρωποι δεν είναι;

Κι έτσι όπως πάει το πράγμα, σε λίγο μέσα στο ΚΥΣΕΑ και στα Συμβούλια Κρίσεων θα απαιτηθεί να έχουν γνώμη κι ειδικοί επί των Ενόπλων Δυνάμεων, οι συλλογικότητες που εκφράζουν το 20% των εν ενεργεία στρατιωτικών αλλά κι όλοι εκείνοι που έχουν έννομο συμφέρον από την εκλογή των Αρχηγών των ΓΕ.

Κι εδώ έχουμε μια πρόταση να κάνουμε, καλοπροαίρετα πάντα: Μήπως είναι καλύτερα το στράτευμα να ψηφίζει για τους Αρχηγούς των ΓΕ; Να εκλέγεται ο καλύτερος, εκείνος που αρέσει ρε παιδί μου στο στράτευμα. Και φυσικά να έχουν άποψη κι απόστρατοι και ψήφο που να μετράει διπλός.

Και βέβαια αν αυτή η πρόταση υλοποιηθεί, τότε οι Αρχηγοί των ΓΕ θα υπερασπίζονται τα δίκαια αιτήματα των στρατιωτικών, εν ενεργεία και εν αποστρατεία, θα παλεύουν για το δίκιο του εργαζόμενου στρατιωτικού και θα απειλούν με πορείες και στάσεις εργασίας όταν τα αιτήματά τους δεν εισακούονται. Δεν είναι ενδιαφέρον;

Τώρα αν σε κάποια λάθος στιγμή γίνει και κανένα απρόοπτο με καμιά γειτονική χώρα, φίλη και σύμμαχο, θα τα βρούμε στη διαπραγμάτευση, αφού θα ερωτηθεί και πάλι το εκλογικό – στρατιωτικό σώμα για τις ενέργειες που απαιτούνται για την αντιμετώπιση του “ατυχήματος”.

Επειδή ζούμε μεγάλες στιγμές με πρωταγωνιστές τους ήρωες της στρατιωτικής ζωής, θα υπάρξει και δώρο – έκπληξη: Μετά τη νυχτερινή αποζημίωση θα πληρώνεται επίδομα δημοσιότητας σε όσους αποκτήσουν πάνω από 3000 φίλους και ακολούθους στο Facebook! Μαζί με το επίδομα θα δίνονται δώρο και οι Στρατιωτικοί Κανονισμοί!

Eσεις τι λέτε, καλά δεν το πάμε; Φτιάχνουμε Στρατό όχι ψέματα και μάλιστα εξαιρετικά αποτελεσματικό για τους αγώνες της εργατιάς και της αγροτιάς! Κι όποιος δε γουστάρει τέτοιο Στρατό δε θα μιλάει, θα σκάει και θ’ ακούσει και θα βλέπει μόνο. Γιατί δεν είναι δημοκρατικό ν’ ακούγονται κι άλλες γνώμες εξόν απ’ αυτές εκείνων που “τα γνωρίζουν τα θέματα” που λέγαμε και παλιά!

Από τον αγαπημένο (;;;;;) σας Τσεκουράτο, καλημέρα σας!

LEAVE A REPLY