ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΣΩΜΑ

Διαβάστε πότε αναμένονται προσλήψεις σε Λιμενικό και Πυροσβεστική εκτός Πανελλαδικών εξετάσεων. Πότε προβλέπονται πόσες θα γίνουν.

 

Τουλάχιστον 200 μόνιμες προσλήψεις στο Λιμενικό Σώμα, μέσω ΑΣΕΠ, αναμένεται να φέρει στο άμεσο διάστημα σχετική προκήρυξη.

Οι εν λόγω προσλήψεις θα γίνουν, εκτάκτως, δίχως Πανελλαδικές Εξετάσεις, βάσει του νόμου που τροποποιούσε τις σχετικές διατάξεις και κατατέθηκε στη Βουλή.

Η σχετική διάταξη

ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΣΤΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ

Σύμφωνα με το υπουργείο Ναυτιλίας, ο στόχος των συγκεκριμένων προσλήψεων στο Λιμενικό Σώμα θα είναι να καλυφθούν τα κενά που θα προκύψουν μέχρι την αποφοίτηση των σπουδαστών που θα εισαχθούν για πρώτη φορά το 2019 στις παραγωγικές σχολές με το σύστημα των Πανελλαδικών εξετάσεων.

Πρόκειται, ουσιαστικά, για ένα στάδιο μετάβασης στο σύστημα εισαγωγής στις Σχολές Δοκίμων Σημαιοφόρων Λιμενικού – Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, και Δοκίμων Λιμενοφυλάκων, μέσω Πανελλαδικών Εξετάσεων.

Η προκήρυξη, που θα αφορά σε προσλήψεις λιμενοφυλάκων και δόκιμων σημαιοφόρων, αναμένεται να εκδοθεί εντός του Απριλίου και θα είναι ενιαία.

Προσλήψεις και στην Πυροσβεστική

Υπενθυμίζεται ότι ο ίδιος ο πρωθυπουργός σε συνάντηση που είχε με την Πανελλήνια Ομοσπονδία πενταετούς υποχρέωσης συμβασιούχων πυροσβεστών ανακοίνωσε τις προσλήψεις 56 πυροσβεστών σε μόνιμες θέσεις και 876 πυροσβέστες σε θέσεις επί θητεία 5ετους υποχρέωσης.

Τη σχετική ανακοίνωση έβγαλε το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης:

Η Υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου και ο Υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος υπέγραψαν την εγκριτική απόφαση της Πράξης Υπουργικού Συμβουλίου 33/2006 για την πρόσληψη-κατάταξη οκτακοσίων εβδομήντα έξι (876) Πυροσβεστών 5ετούς Υποχρέωσης, κατόπιν σχετικού αιτήματος του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Οι σχετικές διαδικασίες θα ξεκινήσουν άμεσα.

 

Πηγή: iefimerida.gr

LEAVE A REPLY