ΥΕΘΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΑΤΑ ΕΚΑΕ

Σε προχθεσινή ανάρτηση το Armynow.net μίλαγε για τις πιέσεις που δέχεται ο ίδιος ο Κυριακός Μητσοτάκης από στελέχη της παράταξης να προχωρήσει σε κρίσεις στην ηγεσία των Ένοπλων Δυνάμεων.

Επισημάναμε δε ότι παρά την έντονη «μουρμούρα» και «δυσαρέσκεια» πολλών, «δεν υπάρχει καμία απολύτως σκέψη ή σχέδιο του Πρωθυπουργού για ΚΡΙΣΕΙΣ στις ΕΔ και κακώς κάποιοι περιμένουν».

Μόλις μία ημέρα μετά ήρθε ο ίδιος ο ΥΕΘΑ να μας επιβεβαιώσει από την Λάρισα όπου επισκέφτηκε 1η Στρατιά, ΑΤΑ, και ΕΚΑΕ  ξεκαθαρίζοντας ότι «Έχω πει από την πρώτη μέρα στο Υπουργείο ότι όλη αυτή η υπόθεση πρέπει να γίνει με όρους συνέχειας και ομαλότητας. Όπως καταλαβαίνετε, συνεργάζομαι – και είναι χαρά μου να συνεργάζομαι, όπως πράττω από την πρώτη μέρα – με τη Στρατιωτική Ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων. Τώρα, από εκεί και πέρα, δεν μπορώ να προβλέψω το μέλλον. Εν πάση περιπτώσει, η θητεία αυτή ολοκληρώνεται στους χρόνους που προβλέπεται».

Άλλωστε το πλήθος μηνυμάτων που είχαμε δεχτεί στο Armynow.net  και μάλιστα με περισσότερη ένταση απ΄ότι πιστεύαμε έλεγαν ακριβώς το ίδιο πράγμα. Δηλαδή, ότι οι Αρχηγοί πρέπει να ολοκληρώσουν τη θητεία τους και να σταματήσουν διάφοροι να εμπλέκουν τις ΕΔ στον κομματικό φανατισμό τους ή στα προσωπικά τους συμφέροντα.

Έτσι τα όνειρα όσων έβλεπαν να γίνεται στις ΕΔ ότι και στην ΕΛ.ΑΣ. από την νέα κυβέρνηση μάλλον θα μείνουν προς το παρόν απατηλά και ίσως να πρέπει να αντιληφθούν και οι ίδιοι ότι θα αποτελούσε «ανωμαλία» μια τέτοια εξέλιξη για το στράτευμα και τη χώρα. Κάτι φυσικά που αντιλαμβάνεται όπως φαίνεται η πολιτική ηγεσία και το διατύπωσε ιδιαίτερα εύστοχα ο ΥΕΘΑ Ν. Παναγιωτόπουλος στις δηλώσεις του.

Πριν προφτάσει πάντως να λήξει το εσωτερικό μέτωπο, κάποιοι επιμένουν και προσπαθούν να ανοίξουν νέο. Το νέο κύμα «πιέσεων» κυρίως μέσω διαρροών όπως είχαμε σημειώσει και προχθές στο armynow.net αφορά την Κύπρο και τη θητεία του Στρατηγού Λεοντάρη στο Γενικό Επιτελείο Εθνικής Φρουράς η οποία κανονικά λήγει την άνοιξη του 2020.

Επειδή τα «παπαγαλάκια» που λένε ότι μάλλον θα λήξει η θητεία του πολύ νωρίτερα και έχουν βρει μάλιστα και τους αντικαταστάτες του, δεν ήταν από την Κύπρο αλλά από την Ελλάδα καλό θα ήταν να σοβαρευτούν και να αφήσουν τους νυν Αξιωματικούς απερίσπαστους στο έργο και στο καθήκον τους ως επαγγελματίες που είναι. Δεν βοηθάει ούτε τους ίδιους, ούτε τις δύο χώρες ιδιαίτερα με το περιβάλλον προκλήσεων που στήνει καθημερινά η Τουρκία.

LEAVE A REPLY