ΕΒΡΟΣ ΣΥΝΟΡΑ

Τι συνέβει στις Καστανιές Έβρου και συνελήφθησαν από τουρκική περίπολο οι Έλληνες στρατιωτικοί; Τι γίνεται με τις διαπραγματεύσεις;

 

 

Η σύλληψη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών ενός αξιωματικού και ενός υπαξιωματικού, σύμφωνα με πληροφορίες, έγινε χθες το μεσημέρι στο δάσος των Καστανιών Έβρου.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι λόγω των δυσμενών συνθηκών που επικρατούν συνήθως τέτοια εποχή στον Έβρο παρόμοια γεγονότα έχουν ξανασυμβεί και από τις δύο πλευρές, όπου πολύ εύκολα μπορούν οι στρατιωτικοί να χάσουν τον προσανατολισμό τους. Ειδικά αυτές τις μέρες όπου η κακοκαιρία είναι πολύ μεγάλη και το χιόνι δεν διευκολύνει για να προσανατολιστεί κάποιος.

Ωστόσο αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι γιατί αυτή τη φορά έπρεπε να συλληφθούν οι Έλληνες στρατιωτικοί από τουρκική περίπολο. Και γιατί το θέμα δεν επιλύθηκε όπως γίνεται συνήθως μέσα σε λίγες ώρες. Μήπως είναι ένα από τα «παιχνίδια» των γειτόνων μας ώστε να προκαλέσουν περαιτέρω ένταση στην περιοχή;

Από την ώρα που συνέβει το γεγονός τόσο το υπουργείο Εξωτερικών όσο και το υπουργείο Εθνικής Άμυνας βρίσκονται σε επαφές προκειμένου να απελευθερωθούν οι Έλληνες στρατιωτικοί. Να σημειωθεί ότι τις προηγούμενες φορές που έχει γίνει κάτι παρόμοιο δεν χρειαζόταν οι διαπραγματεύσεις να φτάσουν σε πολιτικό επίπεδο αλλά επιλύονταν αμέσως.

 

 

LEAVE A REPLY