Με τη διπλωματική αναβάθμιση του επιχειρήματος του δικτύου NATURA από τον Προκόπη Παυλόπουλου απλώνεται ένα ιδιαίτερο δίχτυ προστασίας στο Αιγαίο.

 

 

Ιδιαίτερα υψηλού συμβολισμού με στοχευμένα και μελετημένα αλλά ξεκάθαρα μηνύματα ήταν η χθεσινή επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Κι αυτό που έχει ακόμα ιδιαίτερη αξία είναι η ομιλία του ΠτΔ στην οποία καθόλου τυχαία αφορούσε στο μεγαλύτερο μέρος τις ενταγμένες στο δίκτυο NATURA 2000 περιοχές οι οποίες όπως σαφέστατα επισήμανε αποτελούν Ελληνικό και Ευρωπαϊκό έδαφος.

Η λεπτομερής αναφορά του Προκόπη Παυλόπουλου για μία ακόμα φορά στο συγκεκριμένο ζήτημα ήταν μελετημένη όπως είχε σημειωθεί σε αντίστοιχο σχόλιο στο armynow.net πριν από περίπου ένα μήνα.

Και χθες το συγκεκριμένο επιχείρημα αναβαθμίστηκε όπως είχαμε προβλέψει στο ανώτερο δυνατό επίπεδο μέσα στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Ουσιαστικά ανακοίνωσε επίσημα, ότι το επιχείρημα αυτό μετατρέπεται σε διπλωματικό όπλο το οποίο θα επιχειρηθεί να απλωθεί σαν δίχτυ προστασίας σε όλο το Αιγαίο. Θα αποτελεί πλέον μαζί με τη συνθήκη της Λωζάννης τα δύο όπλα απέναντι στις μεγαλοστομίες και υπέρμετρες απαιτήσεις – αξιώσεις των τούρκων στα όσα υποστηρίζουν με τη θεωρία των γκρίζων ζωνών στο Αιγαίο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΕΔΩ: Το δίκτυο NATURA στα Ιμια, ο Παυλόπουλος και στο βάθος …Λαλιώτης!

Μπορεί φυσικά κάποιος να αναρωτηθεί: «Εδώ οι Τούρκοι δε λαμβάνουν υπόψη ούτε τους Αμερικανούς και τους Ευρωπαίους όταν τους καλούν να σταματήσουν να προκαλούν και να απαιτούν θα ιδρώσει το αυτί τους από μια περιβαλλοντική οδηγία;». Κι όμως η αξία αυτής της ευρωπαϊκής οδηγίας η οποία περιλαμβάνει όλες τις Ελληνικές βραχονησίδες αλλά και περιοχές της Θράκης λέει κάτι πολύ απλό: Ότι όλα τα εδάφη που είναι ενταγμένα στην οδηγία αποτελούν Ελληνικό και κατ΄επέκταση ευρωπαϊκο έδαφος όπως πολύ σωστά ανέφερε ο ΠτΔ. Αρα και οι όποιες προκλητικές τούρκικες αξιώσεις θα αντιμετωπιστούν από την ίδια την ΕΕ εκτός από την Ελλάδα.

Άλλωστε να υπενθυμίσουμε τον μεγάλο εκνευρισμό του εκπροσώπου του τούρκικου ΥΠΕΞ Χαμί Ακσόι σε ερώτηση δημοσιογράφου στις 31 Μάρτη στην οποία απάντησε με θυμό ότι: Η Ελλάδα εκμεταλλεύεται τα περιβαλλοντικά προγραμμάτα της ΕΕ με πολιτικό κίνητρο και υποστήριξε ότι δεν υπάρχει καμία αμφιβολία σχετικά με την κυριαρχία της Τουρκίας πάνω στα Ίμια.

Ο Προκόπης Παυλόπουλος είχε από τότε υιοθετήσει το επιχείρημα της NATURA 2000 και μάλιστα θυμίζουμε ότι όπως είχε γίνει γνωστό είχε λάβει συνοπτικό ενημερωτικό σημείωμα του γνωστού πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ Κώστα Λαλιώτη όπου ενημέρωσε αναλυτικά για την ένταξη βραχονησίδων στο Αιγαίο αλλά και περιοχές της Θράκης στο δίκτυο NATURA 2000 μετά το 1996 και την κρίση των Ιμίων.

Ίσως δεν δόθηκε τότε η σημασία που έπρεπε στην επιλογή του Προκόπη Παυλόπουλου να αναδείξει το θέμα της NATURA 2000 και κάποιοι επικεντρώθηκαν σε παραπολιτικά σχόλια από το γεγονός της ανάμιξης του Κώστα Λαλιώτη.

Όπως όμως δείχνουν όχι απλά δε θεωρήθηκε μικρό όπως σχολίασαν κάποιοι αλλά αναβαθμίστηκε και πλέον θα πρέπει να συνηθίσουμε να το ακούμε να το χρησιμοποιεί η Ελληνική διπλωματία. Κι αν δε το καταλάβαμε εμείς σίγουρα θα το έχουν καταλάβει οι τούρκοι μετά τη σημερινή επίσκεψη και ομιλία του ΠτΔ στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας.

LEAVE A REPLY