ΑΝΥΕΘΑ Π. ΡΗΓΑΣ ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΣΤΟΛΟΥ ΝΑΥΣΤΑΘΜΟΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ

Το Αρχηγείο Στόλου και τον Ναύσταθμο της Σαλαμίνας επισκέφθηκε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Παναγιώτης Ρήγας. Τι είπε για τα εξοπλιστικά του ΠΝ

 

Διαβεβαίωση ότι η πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΘΑ θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια να υποστηρίξει το έργο του Αρχηγείου Στόλου, να βελτιώσουν τις συνθήκες λειτουργίας του Ναυστάθμου Σαλαμίνας έτσι ώστε να ανταποκριθεί στο υψηλό επιχειρησιακό έργο, έδωσε ο ΑΝΥΕΘΑ Π. Ρήγας κατά τη διάρκεια επίσκεψης.

Τον αναπληρωτή υπουργό Εθνικής Άμυνας συνόδευαν ο αρχηγός ΓΕΝ αντιναύαρχος Νικόλαος Τσούνης η ειδική γραμματέας του υπουργείου Καλλιόπη Παπαλεωνίδα, ο αρχηγός Στόλου αντιναύαρχος Ιωάννης Παυλόπουλος και ο διοικητής Διοικητικής Μέριμνας Ναυτικού αντιναύαρχος Νικόλαος Καφέτσης.

Ο Π. Ρήγας, έκανε περιήγηση σε μονάδες του Πολεμικού Ναυτικού και στα συνεργεία του Ναυστάθμου και συνομίλησε με πολιτικό προσωπικό. Συνεχάρη τα στελέχη καθώς όπως είπε: «όλα αυτά τα χρόνια της κρίσης, τόσο το στρατιωτικό όσο και το πολιτικό προσωπικό, κάτω από δυσχερείς συνθήκες, με ελλείψεις προσωπικού, με ελλείψεις πόρων και κονδυλίων όχι μόνο αντέξατε, αλλά και κρατήσατε υψηλά το φρόνημα και την επιχειρησιακή ικανότητα του Στόλου μας».

Στον χαιρετισμό που απηύθυνε στο προσωπικό επισήμανε:

«Στη διάρκεια των πρώτων πέντε από τα οκτώ μνημονικά έτη, απωλέσαμε 25% του ΑΕΠ, ενώ οι αμυντικές δαπάνες μειώθηκαν κατά 50%. Παρόλα αυτά, η αποτρεπτική ισχύς των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων δεν μειώθηκε ούτε κατά κεραία, ανέφερε χαρακτηριστικά. Αυτό, πρόσθεσε, επιβεβαιώνεται από το γεγονός ότι στη διάρκεια της κρίσης παραμείναμε πυλώνας σταθερότητας, με ακόμα πιο ενισχυμένη διεθνή αποδοχή. Αλλά και κανένας εξωτερικός παράγοντας, όχι μόνο δεν τόλμησε αλλά ούτε και διανοήθηκε να θίξει την εθνική μας κυριαρχία».

«Σήμερα, σε μια περίοδο που οι προκλήσεις στην ευρύτερη περιοχή είναι αυξημένες και οι παραβιάσεις στο Αιγαίο αποτελούν συχνό φαινόμενο σε μία προσπάθεια να αμφισβητηθεί η εθνική μας κυριαρχία και ακεραιότητα, το Πολεμικό μας Ναυτικό διατηρεί υψηλή ετοιμότητα και διαθεσιμότητα μέσων. Δηλώνει δυναμικά και αποφασιστικά την παρουσία του, γεγονός που αποδεικνύεται από τις συνεχείς επιτυχημένες αποστολές των πολεμικών μας πλοίων σε ένα ευρύ γεωγραφικό πεδίο» συνέχισε.

Εξοπλιστικά προγράμματα του ΠΝ

Τέλος ο κ.Ρήγας αναφέρθηκε στα εξοπλιστικά προγράμματα του Πολεμικού Ναυτικού. Όπως είπε «από το 2015 ως κυβέρνηση, κληθήκαμε να δώσουμε λύσεις σε συσσωρευμένα προβλήματα από το παρελθόν. Κυρίως στο μείζον θέμα της ολοκλήρωσης παλαιότερων προγραμμάτων που είχαν βαλτώσει, αλλά και της συντήρησης των μονάδων του Στόλου».

Ανέφερε ενδεικτικά «την ολοκλήρωση του προγράμματος των νέων υποβρυχίων τύπου 214, τη δρομολόγηση ολοκλήρωσης των ΤΠΚ, την αναβάθμιση των αεροσκαφών ναυτικής συνεργασίας P3 ORION με προοπτική την σύντομη επαναφορά τους στην ενεργό υπηρεσία. Όλα αυτά, μέσα σε ένα πρόγραμμα συνολικού εξορθολογισμού των εξοπλιστικών προγραμμάτων των Ενόπλων Δυνάμεων» όπως επισήμανε.

LEAVE A REPLY