Ανήσυχη είναι η Ρωσία για την πρόσφατη κλιμάκωση της κατάστασης στον αραβικό κόσμο για αυτό και συνεχίζει το διάλογο με το Κατάρ, δήλωσε ο Σεργκέι Λαβρόφ.

 

 

Η Ρωσία θα συνεχίσει τον διάλογο με το Κατάρ για όλα τα ζητήματα που ενδιαφέρουν τις δύο χώρες, συμπεριλαμβανομένης και της πρόσφατης κλιμάκωσης των εντάσεων στον αραβικό κόσμο, διαμήνυσε σήμερα ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ.

«Σήμερα, θα συνεχίσουμε τον διάλογο (…) για όλα τα ζητήματα κοινού ενδιαφέροντος. Ασφαλώς, μεταξύ αυτών των θεμάτων, θα είναι και η πρόσφατη κλιμάκωση της κατάστασης στον αραβικό κόσμο», είπε ο Λαβρόφ στη συνάντηση που είχε με τον ομόλογό του, του Κατάρ, Μοχάμεντ μπιν Αμπντουλραχμάν Αλ Θάνι.

«Οι αναφορές σχετικά με αυτήν την κλιμάκωση, οι ενέργειες στις οποίες έχουν προβεί ορισμένες αραβικές χώρες διακόπτοντας τις σχέσεις τους με το Κατάρ ανησυχούν» τη Μόσχα, πρόσθεσε.

Υπενθύμισε επίσης ότι η Μόσχα «δεν παρεμβαίνει στα εσωτερικά ζητήματα άλλων χωρών ή στις διμερείς σχέσεις τους» αλλά ταυτόχρονα δεν χαίρεται όταν οι σχέσεις αυτές επιδεινώνονται.

Από την πλευρά του, ο Αλ Θάνι υπογράμμισε ότι όλες οι διαφωνίες στην περιοχή του Κόλπου θα πρέπει να επιλύονται μέσω του διαλόγου.
Εξήγησε ότι βασικός σκοπός της επίσκεψής του στη Μόσχα είναι να ενημερώσει τη ρωσική κυβέρνηση για τις εξελίξεις, «δηλαδή για αυτά τα παράνομα μέτρα που έχουν ληφθεί εναντίον της χώρας μας», συνέχισε.

Την Δευτέρα, η Σαουδική Αραβία, το Μπαχρέιν, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, η Αίγυπτος και άλλες αραβικές χώρες διέκοψαν τις διπλωματικές σχέσεις τους με το Κατάρ κατηγορώντας το εμιράτο ότι στηρίζει τρομοκρατικές οργανώσεις και αποσταθεροποιεί την κατάσταση στη Μέση Ανατολή.

Τις επόμενες ημέρες παρόμοια μέτρα σε βάρος του Κατάρ έλαβαν η Λιβύη, οι Μαλδίβες, ο Μαυρίκιος, η Μαυριτανία, η Ιορδανία και το Τζιμπουτί.

Η διπλωματική κρίση ξέσπασε αμέσως μετά τη μετάδοση, από το Ειδησεογραφικό Πρακτορείο του Κατάρ, μιας ομιλίας που αποδόθηκε στον εμίρη Σεΐχ Ταμίμ μπιν Χάμαντ αλ Θάνι, στην οποία ο ηγέτης της χώρας υποτίθεται ότι τάχθηκε υπέρ της οικοδόμησης στενών σχέσεων με το Ιράν.

Το υπουργείο Εξωτερικών του Κατάρ υποστηρίζει ότι ο ιστότοπος του Πρακτορείου δέχτηκε κυβερνοεπίθεση και ότι η ομιλία αυτή αναρτήθηκε από χάκερ που δεν έχουν καμία σχέση με τον εμίρη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕSHARE
Νέα, Τελευταία νέα, Ένοπλες Δυνάμεις, Σώματα Ασφαλείας, Άμυνα, Διπλωματία, Γεωπολιτική, Τουρκία, Κύπρος, Στρατός, Ναυτικό, Αεροπορία, ΝΑΤΟ, Αστυνομία, Πυροσβεστική, Λιμενικό, Ειδικά Μισθολόγια, Στρατιωτικοί, Ενώσεις Στρατιωτικών, Στρατιωτικός Συνδικαλισμός, ΠΟΕΣ, ΠΟΣ, ΠΟΑΣΥ, ΠΟΑΞΙΑ, onalert.gr, militaire.gr, defence-point.gr, onalert, militaire, defence point, κράνος, kranos, Καμμένος, τουρκικά νέα, ειδήσεις, νέα σήμερα, πολεμικά, Ίμια, επίδομα παραμεθορίου, θητεία στρατού, τι σημαίνει το, εθνικά νέα,

LEAVE A REPLY