ΡΩΣΙΚΟ ΥΠΕΞ

Η πολιτική κατάσταση στο εσωτερικό των ΗΠΑ ήταν αυτή που ώθησε τον Ντόναλντ Τραμπ στην ακύρωση της συνάντησης με τον Ρώσο Πρόεδρο λέει το Ρώσικο ΥΠΕΞ.

 

 

Ο αμερικανός Πρόεδρος δεν ακύρωσε τη συνάντηση με τον Βλαντίμιρ Πούτιν λόγω του περιστατικού στο Κερτς αλλά λόγω της εσωτερικής πολιτικής κατάστασης στις ΗΠΑ, ανέφερε σήμερα το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας.

«Ήταν η πρόκληση, που οργανώθηκε από το Κίεβο στη συγκεκριμένη περιοχή, ο πραγματικός λόγος για την ακύρωση της συνάντησης; Αυτός ήταν ο επίσημος λόγος που ακούσαμε και λάβαμε υπόψη. Ήταν και ο πραγματικός; Νομίζω ότι κανείς θα πρέπει να ψάξει απάντηση στην εσωτερική πολιτική κατάσταση των ΗΠΑ», ανέφερε η εκπρόσωπος του υπουργείο, Μαρία Ζαχάροβα.

Χθες, ο Ντόναλντ Τραμπ αποφάσισε να ανακοινώσει την ακύρωση της συνάντησης με τον Πούτιν μέσω Twitter, επικαλούμενος το επεισόδιο μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας στο στενό του Κερτς.

Η Ρωσία την Κυριακή κατέσχεσε τρία πλοία του πολεμικού ναυτικού της Ουκρανίας για παράνομη είσοδο στα χωρικά της ύδατα κοντά στο στενό του Κερτς, ανατολικά της Κριμαίας.

Η ρωσική υπηρεσία ασφαλείας FSB, ανέφερε ότι τα τρία πλοία αγνόησαν προειδοποιήσεις του ρωσικού ναυτικού να σταματήσουν και προχώρησαν σε επικίνδυνους ελιγμούς.

Το Κρεμλίνο, σχολιάζοντας το περιστατικό επισήμανε ότι οι ρώσοι συνοριοφύλακες λειτούργησαν σύμφωνα με το διεθνές και το εθνικό δίκαιο.

 

Πηγή: Sputnik

LEAVE A REPLY