ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Εύθυμη αληθινή αστυνομική ιστορία
Γράφει ο ΝΙΚΟΣ ΜΠΕΤΣΙΟΣ– Υποστράτηγος ΕΛ.ΑΣ. ε.α.

 

 

 

Πριν αρκετά χρόνια ο υπαξ/κός υπηρεσίας κάποιου αστυν. Τμήματος δέχθηκε ένα τηλεφώνημα από κάποια κυρία .
Είμαι η κυρία Κατερίνα……….και είμαι μέλος στον σύλλογο γυναικών Ε.Γ.Ε. στη πόλη μας [σημ. Ένωση Γυναικών Ελλάδος].
— Μάλιστα κυρία μου σε τι μπορώ να σας φανώ χρήσιμος ; Σας ακούω.
Ξέρετε κύριέ μου αντιμετωπίζουμε σαν σύλλογος ένα σοβαρό πρόβλημα το οποίο απασχολεί όλα τα μέλη μας και θέλουμε την παρέμβασή σας. Υπάρχει κάποιος ανάγωγος και προβληματικός τύπος ο οποίος σχεδόν καθημερινά τηλεφωνεί ξεδιάντροπα στο γραφείο μας, παρενοχλεί με απρεπείς εκφράσεις τον σύλλογό μας και συγκεκριμένα τα μέλη μας Τούλα …. και Βάσω ….. τις οποίες λέει ”βλαμμένες και μπάζα” και την Γωγώ …… την αποκαλεί ”πυρπολημένη στον εγκέφαλο”, γιατί τα χάλασε μαζί του και για την … απόρριψή του ευθύνεται η Τούλα και η Βάσω. Η Γωγώ τα έφτιαξε με ένα πολύ καλό παιδί που είναι πυροσβέστης. Τα στοιχεία αυτού του απρεπούς είναι Θανάσης ……. Επιθυμούμε όλες μας να τον αναζητήσετε και ”να του τρίξετε τα δόντια”, γιατί διαφορετικά θα κινηθούμε Δικαστικά εναντίον του.
Μα καλά … έχουν και οι ”ΑΙΓΕς” Ένωση ; Εσείς εκπροσωπείτε τις ”ΑΙΓΕς” που έχουν και ονόματα που τις δώσατε σε … βαπτιστήρια; … και μάλιστα μία από αυτές τα έφτιαξε και με πυροσβέστη; … Κάνουν και οι ….”ΑΙΓΕς” γκομενιλίκια με πυροσβέστες; …. Ήμαρτον …  Αν τυχόν και μου κάνεις τηλεφωνική φάρσα θα μάθω ποιά είσαι και τότε θα δείς και ”αίγες και τράγους και αμνοερίφια”…!!!
Ρε Μαραντόνα [ ήταν ο βοηθός του ο αστ/κας Βασίλης…..και τον φώναζε με το παρατσούκλι του,γιατί ήταν και ποδοσφαιριστής] έλα λιγάκι που σε θέλω να με βοηθήσεις παλληκάρι μου,γιατί έμπλεξα με μία κυρία που λέει ότι είναι σε σύλλογο για τις ”ΑΙΓΕΣ”και δεν μπορώ αδελφέ να βγάλω άκρη….
Κυρία μου επαναλαμβάνω, μήπως μου κάνετε πλάκα;Εγώ ξέρω ότι τα ζωντανά που εσείς τα λέτε έτσι στην καθαρεύουσα,εμείς στην Δημοτική γλώσσα και στο χωριό μου τα λέμε γίδες. Γίδες σιούτες και κανούτες που τρώγονται βραστές….!!!
Τι λέτε κύριέ μου, είστε στα καλά σας; θέλετε να με τρελάνετε; Εγώ έμπλεξα μαζί σου, θα σου κάνω αναφορά για όσα είπες…. Βρε δεν σου μιλάω για αίγες, δηλαδή για γίδες, αλλά για την Ένωση Γυναικών Ελλάδας [Ε.Γ.Ε.] , δεν την γνωρίζεις; που ζεις; έτσι είναι τα αρχικά της Ένωσης.
Άμ έτσι πές μου κυρία μου να καταλάβω,γιατί εγώ νόμισα ότι έμπλεξα,η μου κάνουν πλάκα…Συγγνώμη,συγγνώμη, λάθος αντίληψη, γιατί ταίριαζε η άτιμη η λέξη…και δεν άκουγα και καλά στο ρημάδι το τηλέφωνο…..!!!
Τελικά η παρεξήγηση λύθηκε …ειρηνικά και η Αστυνομία επελήφθη του απρεπούς……
….Τι σου κάνει το ομόηχο……διάλογος για….βραβείο
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Τα ονόματα είναι φανταστικά.

Περισσότερες αληθινές αστυνομικές ιστορίες μπορείτε να διαβάσετε εδώ :

Αστυνομικές ιστορίες

LEAVE A REPLY