Σούδα: Η στρατηγική σημασία της βάσης για τις ΗΠΑ, είναι φανερή. Από εκεί απογειώθηκαν κατασκοπευτικά για να ψάξουν τη ρωσική φρεγάτα προς τη Συρία

 

Της ΙΩΑΝΝΑΣ ΗΛΙΑΔΗ

Δεν είναι μόνο η ναυτική βάση και η περίφημη προβλήτα Κ-14 στη Σούδα που έχει ιδιαίτερη σημασία για τον αμερικανικό και ΝΑΤΟϊκό στόλο.

Στην Σούδα βρίσκεται αυτές τις ημέρες ένα από τα πλέον σύγχρονα κατασκοπευτικά αεροσκάφη των ΗΠΑ, το RC-135U, το οποίο εκτελεί αποστολές ηλεκτρονικού πολέμου.

Σήμερα, ένα τέτοιο αεροσκάφος απογειώθηκε από την Σούδα στις 07:25 σήμερα το πρωί και κατευθύνθηκε βόρεια, προς την Μαύρη Θάλασσα.

Ωστόσο, φαίνεται ότι είτε ματαίωσε την αποστολή του, είτε την ολοκλήρωσε.

Είναι πιθανό πάντως να “κυνηγούσε” την ρωσική φρεγάτα του ρωσικού Στόλου της Μαύρης Θάλασσας “Ναύαρχος Γκριγκορόβιτς”, η οποία αμέσως μετά το αμερικανικό χτύπημα στην Συρία, κατευθύνεται στο συριακό λιμάνι Ταρτούς, γεμάτη πυραύλους  «Καλίμπρ ΝΚ».


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Επίθεση στη Συρία: Ρωσική φρεγάτα με πυραύλους κρουζ στην Ταρτούς

 


Το αμερικανικό κατασκοπευτικό αεροσκάφος RC-135U χρησιμοποιείται για την συλλογή ηλεκτρονικών πληροφοριών και μπορεί να καταγράψει τις ηλεκτρομαγνητικές εκπομπές συστημάτων ραντάρ, επικοινωνιών δημιουργώντας ένα χάρτη αυτών των εκπομπών.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Από τη Σούδα ξεκίνησε το πλοίο που βομβάρδισε τη Συρία – Τι έκανε το πλήρωμα- ΦΩΤΟ


 

Το αεροσκάφος διαθέτει αισθητήρες υψηλής τεχνολογίας οι οποίοι μπορούν να καταγράψουν τις εκπομπές σε μεγάλη απόσταση.

Το ίδιο αεροσκάφος, με χαρακτηριστικά πτήσης USAF RC-135U SATYR75 64-14847 απογειώθηκε από τη Σούδα, μία ημέρα πριν το χτύπημα στην Συρία, στις 6 Απριλίου στις 07:41 το πρωί, με κατεύθυνση την ανατολική Μεσόγειο.

Η πτήση αυτή είναι προφανές ότι έχει άμεση σχέση με την επίθεση με πυραύλους τόμαχοκ στη Συρία.

LEAVE A REPLY