ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ
Εύθυμη αληθινή αστυνομική ιστορία.
Γράφει ο ΝΙΚΟΣ ΜΠΕΤΣΙΟΣ– Υποστράτηγος ΕΛ.ΑΣ. ε.α.

 

 

Πριν αρκετά χρόνια στην πόλη. Ο νεαρός άνδρας αλλόφρων τρέχει ταχύτατα σαν τον … Γιουσέιν Μπόλτ καταμεσής του δρόμου … σε αναπαράσταση αρχαίου Έλληνα Ολυμπιονίκη δρόμου, κυνηγημένος από τρεις άνδρες που κρατούσαν ”παλούκια” στα χέρια τους, ενώ ο ένας από αυτούς κρατούσε καραμπίνα.

Τι συνέβη ;….

Πριν λίγη ώρα ο … αρχαίος δρομέας αφού πήδησε από βεράντα πολυκατοικίας σαν δραπέτης, βρέθηκε στον δρόμο με … λάφυρο το σώβρακό του, γιατί προηγουμένως είχε … επισκεφθεί κάποια ώριμη κυρία παντρεμένη με την οποία διατηρούσε ερωτική σχέση,  προκειμένου να προσφέρει τις ερωτικές του υπηρεσίες.

Ο σύζυγός της επειδή ”κάποιο πουλάκι” του γνώρισε ότι τα … κέρατά του έκαναν βραχυκύκλωμα στα καλώδια της ΔΕΗ, μαζί με τα αδέλφια του, ”την έστησε” στον νεαρό εραστή για να τον πιάσει “στα πράσα”. Ο νεαρός μόλις όμως αντιλήφθηκε ότι πλησιάζει … κυκλώνας, το έσκασε … ”τρεχάτε ποδαράκια μου” για να προλάβει τον … επερχόμενο ξυλοδαρμό και …”τις οίδε” τι άλλο και επειδή είχε περικυκλωθεί από τους αγριεμένους απατημένους αδελφούς… Ντάλτον και η κανονική οδός διαφυγής του ήταν αδύνατη,πήδηξε σαν … τις Σουλιώτισες, μέσα σε ανοιχτό κάδο σκουπιδιών που βρήκε μπροστά του και εκεί λούφαξε μέχρι να έλθει η ώρα να ..αποδράσει.

Στο μεταξύ οι διώκτες του τον έχασαν προσωρινά, αλλά εξακολουθούσαν να τον αναζητούν ..απεγνωσμένα… Για κακή, η καλή του τύχη, μετά από λίγο, κάποια γυναίκα που κατοικούσε εκεί κοντά, πήγε να πετάξει την σακούλα με τα σκουπίδια της στον κάδο. Φθάνοντας εκεί και την ώρα που έριχνε μέσα στον κάδο τα σκουπίδια της, είδε τον … Ερμή του Πραξιτέλους σαν ”σουρεαλιστικό” έργο τέχνης, μισοξαπλωμένο και μισοσκεπασμένο με σακούλες σκουπιδιών.

Αυτός τότε της έκανε σινιάλο να μη φωνάξει. Αυτή όμως από την τρομάρα και την ταραχή της άρχισε να ουρλιάζει και να απομακρύνεται τρέχοντας κατατρομαγμένη προς το σπίτι της. Αμέσως τηλεφώνησε στο 100 και είπε ότι είδε ”ένα ζωντανό πτώμα” μέσα στα σκουπίδια που …έκανε γκριμάτσες.

Μετά από λίγο κατέφθασε στον τόπο περιπολικό για να εντοπίσει το … ζωντανό πτώμα που κάνει γκριμάτσες… Την ίδια ώρα κατέφθασαν στο σημείο και ο … Τζάνγκο με τα αδέλφια του και από τη φασαρία και την περιέργεια των γειτόνων κατάλαβαν ότι ”κάτι τρέχει” μέσα στον κάδο και επιχείρησαν να τον βγάλουν ”σηκωτό”… για τα περαιτέρω τον εραστή που ”έζεχνε” ο φουκαράς από την βρώμα, αλλά ως ”από μηχανής θεοί” οι ”προσδραμόντες αστυνομικοί” τους απομάκρυναν … μετά κόπου και βασάνων και αφού ήδη είχαν ζητήσει ..ενισχύσεις .

Ο εραστής ”μετήχθη” στο Αστυν.Τμήμα ”άρον-άρον”, αφού τον γλύτωσαν ”από του χάρου τα δόντια”, γιατί ο απατημένος σύζυγος τον απειλούσε με την καραμπίνα, αλλά και από τα … νύχια της γάτας που του … έκανε παρέα μέσα στον κάδο και είχε … αγριέψει η γάτα γιατί θεώρησε ότι ο ανεπιθύμητος συγκάτοικος του κάδου της θα έτρωγε το φαγητό της….

Οι οικογενειακές συνέπειες της … άπιστης και του απατημένου Τζάνγκο … άγνωστες.

Για την ιστορία, ο … Τζάνγκο συνελήφθη για την καραμπίνα κατά παράβαση  του Νόμου ”περί όπλων”… και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα. Αυτό είναι που λένε….”και χαμένος και δαρμένος”….

Ο … γλυκοαίματος εραστής … την έκανε ”με ελαφρά πηδηματάκια” προς άγνωστη κατεύθυνση, στυλιάρια και σκάγια ήταν αυτά… δεν ήταν … παίξε γέλασε . Τώρα αν συνέχισε το … sport … άγνωστο. Πάντως άλλα περιστατικά πτώσης από βεράντα δεν υπήρξαν, ούτε αγώνες ταχύτητας κατά τα αρχαιοελληνικά ολυμπιακά πρότυπα…….

Περισσότερες αληθινές αστυνομικές ιστορίες μπορείτε να διαβάσετε εδώ :

Αστυνομικές ιστορίες

LEAVE A REPLY