ΥΦΕΘΑ ΣΤΕΦΑΝΗΣ - ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Στη Ρόδο θα βρεθεί ο ΥΕΘΑ για τον εορτασμό του προστάτη των Εφέδρων Αξιωματικών Αγίου Νικήτα και αναμένουν να αναφερθεί στις αλλαγές που σχεδιάζει για την εθνοφυλακή

 

Στην Ρόδο θα βρίσκεται την 14η Σεπτεμβρίου 2019 για να συμμετάσχει στην τελετή εορτασμού του προστάτη των Εφέδρων Αξιωματικών Αγίου Νικήτα στις Φάνες ο υφυπουργός Άμυνας κ. Αλκιβιάδης Στεφανής, συνοδευόμενος από ανώτατους αξιωματικούς του Γενικού Επιτελείου Άμυνας και της ΑΣΔΕΝ.

Η εορτή, όπως κάθε χρόνο, διοργανώνεται από τον Σύνδεσμο Εφέδρων Αξιωματικών Δωδεκανήσου ενώ προηγείται η τέλεση πανηγυρικού εσπερινού στον Ιερό Ναό Αγ. Νικήτα Φανών χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου Ρόδου κ.κ. Κυρίλλου και περιφορά της Ιερής Εικόνας.

Η επίσκεψη του ΥΕΘΑ στη Ρόδο, συμπίπτει χρονικά με τις αλλαγές που σχεδιάζει στο χώρο της Εθνοφυλακής, που είναι σαρωτικές και όχι απλά την αναβαθμίζουν, αλλά αλλάζουν όλα όσα ξέραμε μέχρι σήμερα για τη λειτουργία της, κάτι που σίγουρα θα δημιουργήσει πολλές συζητήσεις. Είναι σίγουρο λοιπόν ότι ένα από τα θέματα που θα συζητηθούν θα είναι αυτές οι αλλαγές καθώς αφορούν την περιοχή και σίγουρα θα υπάρχουν ερωτήσεις για διευκρινίσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ! Εθνοφυλακή: ΌΛΕΣ οι αλλαγές που προωθεί ο ΥΦΕΘΑ Αλκιβιάδης Στεφανής

Υπενθυμίζουμε ότι μεταξύ άλλων, ο νόμος, θα προβλέπει τη δημιουργία και συγκρότηση μονάδων Εθνοφυλακής και στα μεγάλα αστικά κέντρα, Αττική και Θεσσαλονίκη, λόχων εφέδρων καταδρομών στα κύρια νησιά, ενώ στα μικρά νησιά ο στόχος είναι να συγκροτηθούν και επιπλέον τμήματα εθνοφυλακής, επίσης την εθελοντική συμμετοχή των γυναικών αφού ληφθούν υπόψη θέματα θεσμικά, νομικά και εκπαίδευσης, σε περιοχές όπως ο Έβρος, αλλά και το Ανατολικό Αιγαίο, καθώς και τη δημιουργία νέου κλάδου στο ΓΕΕΘΑ, με υπαγωγή σε αυτόν των Διευθύνσεων Εθνοφυλακής, Επιστράτευσης και Πολιτικής Σχεδίασης Εκτάκτων Αναγκών.

 

Με πληροφορίες από dimokratiki.gr

LEAVE A REPLY