ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΑΓΕΣ 2019

Πραγματοποιήθηκε στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων η τελετή παράδοσης – παραλαβής από τον Στρατηγό Αλκιβιάδη Στεφανή στον Αντιστράτηγο Γεώργιο Καμπά.

 

Με 19 κανονιοβολισμούς να σηματοδοτούν την αλλαγή «φρουράς» στο Στρατό Ξηράς, πραγματοποιήθηκε η τελετή παράδοσης – παραλαβής καθηκόντων του νέου Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Στρατού Αντιστρατήγου Γεώργιου Καμπά από τον μέχρι σήμερα Αρχηγό Στρατηγό Αλκιβιάδη Στεφανή, στις εγκαταστάσεις της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων (ΣΣΕ).

Στην ημερήσια διαταγή του ο Στρατηγός Αλκιβιάδης Στεφανής τόνισε πως σήμερα ο Στρατός Ξηράς αποτελεί έναν σύγχρονο οργανισμό, ο όποιος βρίσκεται σε συνεχή και δυναμική αλληλεπίδραση τόσο στο διακλαδικό και επιχειρησιακό περιβάλλον όσο και με την κοινωνία. Επιπρόσθετα σημείωσε πως με την πολύτιμη προσφορά στο κοινωνικό σύνολο εισπράττει την αγάπη και την αναγνώριση των πολιτών.

«Παραδίδω τα καθήκοντα του Αρχηγού υπερήφανος διότι το προσωπικό μας ανταποκρίθηκε πλήρως στο κάλεσμα μου. Ανταποκρίθηκε στις προκλήσεις της εποχής, αντιμετώπισε τις απειλές, ξεπέρασε τις δυσκολίες και αφιερώθηκε στην υλοποίηση του οράματος» δήλωσε ο Αλκιβιάδης Στεφανής και στη συνέχεια απευθυνόμενος στους νέους σπουδαστές της ΣΣΕ τους ζήτησε να ακολουθήσουν πορεία αξιοπρέπειας, να μην ψάξουν για τον εύκολο δρόμο, αλλά να αναζητήσουν και να απαιτήσουν τα δύσκολο γιατί μόνο έτσι θα γίνουν σωστοί ηγέτες.

Ο Στρατηγός Αλκιβιάδης Στεφανής ευχαρίστησε στρατιωτικό και πολιτικό προσωπικό για τη συνεργασία που είχαν και δήλωσε σταθερά προσηλωμένος, αφιερωμένος και αφοσιωμένος στην πατρίδα και στις Ένοπλες Δυνάμεις. «Υπερήφανος για τον Ελληνικό Στρατό εκφράζω την απόλυτη πεποίθηση μου ότι δεν βρίσκεται σε κρίση λόγω των ανθρώπων και των αξιών του προσωπικού που τον υπηρετούν και διατηρεί ακέραιη την αισιοδοξία του και το υψηλό ηθικό του. Ο Στρατός Ξηράς αποτέλεσε και θα αποτελεί βασικό πυλώνα γενικής ισχύος και ισχυρή δύναμη αποτροπής» κατέληξε.

Από την πλευρά του ο νέος Α/ΓΕΣ Αντιστράτηγος Γεώργιος Καμπάς, τόνισε πως θα εργαστεί άοκνα για να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του Γενικού Επιτελείου Στρατού κατά τον καλύτερο τρόπο. «Οραματίζομαι έναν στρατό που θα συνεχίσει να αποτελεί εργαλείο αποτροπής και ισχυρά συνιστώσα στην εθνική στρατηγική, που θα δίνει στην πολιτική ηγεσία επιχειρησιακό πλεονέκτημα για την προάσπιση των εθνικών μας συμφερόντων. Ένας στρατός ο οποίος θα εκπέμπει ισχυρό μήνυμα αποφασιστικότητας για την υπεράσπιση της εδαφικής ακεραιότητας της πατρίδας και θα την εξασφαλίζει από κάθε ξένη επιβουλή. Παράλληλα θα στηρίζει την ελληνική κοινωνία μέσα από ένα πλέγμα δράσεων κοινωνική αρωγής» δήλωσε χαρακτηριστικά ο νέος Α/ΓΕΣ.

Στην τελετή παρέστη σύσσωμη η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Κατερίνα Παπακώστα, ο πρώην ΥΕΘΑ, Πάνος Καμμένος, εκπρόσωποι κομμάτων, ακόλουθοι Άμυνας ξένων χωρών, αλλά και συμμαθητές τόσο του παραδίδων όσο και του παραλαμβάνων Αρχηγού ΓΕΣ και άλλοι επίσημοι.

LEAVE A REPLY