ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Οι Ένοπλες Δυνάμεις σε κάθε ευκαιρία εκδηλώνουν τον σεβασμό τους στην Εκκλησία. Ξεχωριστή θέση στο προσωπικό τους έχουν οι Στρατιωτικοί Ιερείς.

Οι Στρατιωτικοί ιερείς συνεχίζουν μια μακρά παράδοση της πατρίδας μας με άσβεστη φλόγα και πίστη για τον Κύριο και την πατρίδα.

Από την Αγία Λαύρα και τον Παπαφλέσσα μέχρι σήμερα η Ορθοδοξία και η αγάπη για την πατρίδα συμπορεύονται.

Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα αυτής της συνέχειας από τους στρατιωτικούς ιερείς δεν υπάρχει.  Οι Ιερείς των Ενόπλων Δυνάμεων έχουν διττή ιδιότητα.

Ως εκ της χειροτονίας τους που τελεί η Εκκλησία, ανήκουν πνευματικά και κανονικά σ’ Αυτήν.

Αν και το Στρατιωτικό βαθμό τον απονέμει ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, εντούτοις ίστανται υπεράνω παντός Στρατιωτικού Βαθμού και απολαμβάνουν της εκ της ιερωσύνης τους απορρέουσες τιμές, εφ’ όσον είναι άνθρωποι με άψογο ήθος, γνήσιο εκκλησιαστικό φρόνημα, εγκυκλοπαιδική και κοινωνική μόρφωση και εφ’ όσον εν γένει στέκονται στο ύψος της αποστολής τους για την οποία τους έταξε η Εκκλησία και η Πατρίδα.

Ιερέας  και αλεξιπτωτιστής!

Ο Ιερέας – Αλεξιπτωτιστής Τχης (ΣΙ) Ευαγγελος Λιάπης σε πρόσφατη τηλεοπτική συνέντευξη του περιέγραψε με δυο λόγια το δύσκολο αλλά και ωραίο φορτίο που φέρουν στους ώμους τους οι στρατιωτικοί ιερείς:…

Διαβάστε περισσότερα για το θέμα και δείτε το βίντεο στο ORTHODOXPLANET.com

LEAVE A REPLY