ΥΦΕΘΑ ΣΤΕΦΑΝΗΣ - ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Σώμα Υπαξιωματικών: Θετική είναι η απάντηση των Γενικών Επιτελείων στην πρόταση του ΥΦΕΘΑ Αλκιβιάδη Στεφανή. Πώς θα προχωρήσουν.

Ρεπορτάζ: Ελένη Γαβριήλ

Τη σύμφωνη γνώμη των Γενικών Επιτελείων για τη σύσταση Σώματος Υπαξιωματικών, έχει πλέον ο ΥΦΕΘΑ Αλκιβιάδης Στεφανής. Σύμφωνα με πληροφορίες του armynow.net τα Γενικά Επιτελεία απάντησαν θετικά επί της αρχής στο εσωτερικό έγγραφο με το οποίο ο ΥΦΕΘΑ ζητούσε τη γνώμη τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες του armynow.net και τα τρία Επιτελεία, αλλά και το ΓΕΕΘΑ, συμφωνούν επί της αρχής για τη δημιουργία Σώματος Υπαξιωματικών με την προϋπόθεση ότι θα συγκροτηθεί επιτροπή που θα ασχοληθεί με το θέμα.

Ο ΥΦΕΘΑ, με το έγγραφο που είχε στείλει στα επιτελεία, πριν από περίπου ένα μήνα,  ζητούσε την πρόταση τους για την επανεξέταση της εξελικτικής πορείας των Υπαξιωματικών με καταληκτικό βαθμό, το βαθμό του Ανθυπασπιστή και υπό προϋποθέσεις και αυστηρές εξετάσεις προαγωγή ποσοστού αυτών σε Αξιωματικούς.

Έτσι μετά τα «βέλη» που δέχτηκε όλο το προηγούμενο διάστημα ο ΥΦΕΘΑ Αλκιβιάδης Στεφανής, ουσιαστικά έρχεται τώρα η απάντηση των Γενικών Επιτελείων να τον δικαιώσει, αφού προφανώς για να απαντήσουν θετικά σημαίνει ότι αξιολογούν την πρόταση ως ιδιαίτερα σημαντική και αναγκαία.

Σώμα Υπαξιωματικών: Τι απάντησε ο ΥΦΕΘΑ στη Βουλή

Σε απάντηση της σχετικής Ερώτησης, που κατέθεσε ο βουλευτής κ. Κυριάκος Βελόπουλος με θέμα «Πρωτοβουλίες Υφυπουργού Εθνικής Άμυνας για τους Έλληνες Υπαξιωματικούς» σας γνωρίζω, ότι η παρούσα πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΘΑ σέβεται, τιμά και αναγνωρίζει το ρόλο, το έργο και τη διαχρονική προσφορά των Υπαξιωματικών στους αγώνες του Έθνους αλλά και γενικότερα στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Το θέμα της αναβάθμισης του ρόλου των Υπαξιωματικών αφορά όλους τους Κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων και σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί πρόθεση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας να ληφθούν αποφάσεις που θα πλήττουν την εξελικτική πορεία ή τις οικονομικές αποδοχές αυτών.

Επιδίωξη του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας είναι να επιτευχθεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα προς όφελος των Υπαξιωματικών, μέσω του εποικοδομητικού διαλόγου, της συνέργειας και της ανταλλαγής απόψεων με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.

Σε κάθε περίπτωση ό,τι αποφασιστεί θα ισχύσει για Υπαξιωματικούς που θα ενταχθούν στο μέλλον στις Ένοπλες Δυνάμεις μας.

 

1 COMMENT

LEAVE A REPLY