Καθιστική διαμαρτυρία και πορεία στο Μέγαρο Μαξίμου πραγματοποίησαν σήμερα οι γυναίκες του Συλλόγου ΑΞ.Ι.Α αντιδρώντας για το νόμο Κατρούγκαλου.

 

 

Συγκέντρωση και καθιστική διαμαρτυρία έξω από το υπουργείο Εργασίας αλλά και πορεία στο Μέγαρο Μαξίμου πραγματοποίησαν σήμερα οι γυναίκες του Συλλόγου Συζύγων Θανόντων ΑΞ.Ι.Α διεικδικώντας για ακόμα μία φορά την άρση των ηλικιακών κριτηρίων στις Συντάξεις Χηρείας, την επαναφορά του ποσοστού στο 70% της σύνταξης που δικαιούνται ο εκλιπών και μείωση σε 3 των απαιτούμενων ετών εγγάμου βίου.

Η κινητοποίηση έγινε με αφορμή τη συμπλήρωση 2 χρόνων από την ψήφιση του άρθρου 12 του ν.4387/2016, του νόμου Κατρούγκαλου.

Οι γυναίκες του Συλλόγου ΑΞ.Ι.Α συγκεντρώθηκαν από νωρίς το πρωί με μαύρες σημαίες και πλακάτ έξω από το υπουργείο Εργασίας προκειμένου να διαμαρτυρηθούν αλλά και να συναντήσουν τον υφυπουργό Κοινωνικής Ασφάλισης Τάσο Πετρόπουλο.

Στη συνάντηση που είχαν με τον Τάσο Πετρόπουλο, παρέθεσαν τα αιτήματά τους που είναι: Άρση των ηλικιακών κριτηρίων στις Συντάξεις Χηρείας, την επαναφορά του ποσοστού στο 70% της σύνταξης που δικαιούνται ο εκλιπών και μείωση σε 3 των απαιτούμενων ετών εγγάμου βίου. Επίσης να μην θεωρούνται οι μεταβιβάσεις ήδη θανόντων συνταξιούχων ως νέες συντάξεις, ώστε ο επαναϋπολογισμός να γίνει όπως όλων των συνταξιούχων από 1.1.2019.

Να τηρηθούν οι υποσχέσεις περί: (1) Επίσπευσης έκδοσης οριστικών συντάξεων θανόντων συνταξιούχων. (2) Άμεσης έκδοσης αλλά και εφαρμογής του λογισμικού εκδόσεως συντάξεων για θανόντες εργαζόμενους. (3) Διευθέτησης χρεών προς ταμεία και εφορία πέραν των 12 δόσεων.

Αυτή τη φορά ο υφυπουργός ήταν απόλυτος και ξεκαθάρισε στις γυναίκες του Συλλόγου ΑΞ.Ι.Α που έχουν χάσει τους συζύγους τους κι έχουν βρεθεί σε τόσο δυσμενή θέση ότι ο νόμος Κατρούγκαλου θα ισχύσει κανονικά και πως δεν θα υπάρξει άρση των ηλικιακών κριτηρίων.

Η απάντηση του υφυπουργού Κοινωνικής Ασφάλισης εξόργισε τις γυναίκες και είχε σαν αποτέλεσμα να κατέβουν στην οδό Σταδίου και να κλείσουν την κυκλοφορία της, ως ένδειξη διαμαρτυρίας, ενώ κάποιες από αυτές δεν άντεξαν και ξέσπασαν σε κλάματα.

Στη συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου αντιπροσωπεία του Συλλόγου ΑΞ.Ι.Α κατέθεσε ψήφισμα.

Όπως δηλώνουν οι γυναίκες του Συλλόγου ΑΞ.Ι.Α η σημερινή απαράδεκτη στάση της κυβέρνησης που τις καταδικάζει και τις ρίχνει στον «Καιάδα» όχι απλά δεν τις κάνει να το βάλουν κάτω, αντίθετα τις δυναμώνει και τις πεισμώνει προκειμένου να συνεχίσουν τον αγώνα τους. Και δηλώνουν ότι η επόμενη κινητοποίησή τους θα είναι ακόμα πιο δυναμική.

Στο πλευρό τους βρέθηκαν εκπρόσωποι συλλόγων και σωματείων εργαζομένων και συνταξιούχων.

LEAVE A REPLY