Με πολύ μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε η ημερίδα που διοργάνωσε ο Σύλλογος ΑΞ.Ι.Α στη Θεσσαλονίκη με κεντρικό ομιλητή τον Γιώργο Ρωμανιά.

 

 

Την 26η Φεβρουαρίου 2018 ο Σύλλογος Συζύγων Θανόντων ΑΞ.Ι.Α [Αξιοπρέπεια – Ισότητα – Αλληλεγγύη], συνδιοργάνωσε με φορείς εργαζομένων και συνταξιούχων της πόλης της Θεσσαλονίκης ημερίδα – εκδήλωση με τίτλο «Ασφαλιστικό – Συνταξιοδοτικό – Συντάξεις Χηρείας».

Κοινή θέση όλων η αδήριτη ανάγκη τροποποίησης του άρθρου 12 του ν.4387/2016 που αφορά στις Συντάξεις Χηρείας, η υποστήριξη στα δίκαια αιτήματα του Συλλόγου ΑΞ.Ι.Α για Αξιοπρέπεια και Επιβίωση και ο έντονος προβληματισμός του τι μέλλει γενέσθαι με το Ασφαλιστικό – Συνταξιοδοτικό που βαίνει από το κακό στο χειρότερο χωρίς σχεδιασμό και πρόγραμμα.

Η παρουσία του κόσμου ήταν συγκινητική λαμβάνοντας υπόψη και τις κάκιστες καιρικές συνθήκες, που επικρατούσαν τις τελευταίες ημέρες στη Βόρεια Ελλάδα. Συγκλονιστικός και πάλι ο κεντρικός ομιλητής εργατολόγος – νομικός κ. Γεώργιος Ρωμανιάς που συγκινήθηκε όταν αναφέρθηκε στο θέμα των Συντάξεων Χηρείας. Ιδιαίτερα κατατοπιστικός ο ψυχολόγος κ. Απόστολος Καλιαμπός στην εισήγησή του «Διαχείριση του πένθους στην οικογένεια». Την εκδήλωση συντόνισε με άψογο και επαγγελματικό τρόπο η δημοσιογράφος κ. Μαρία Σαμολαδά.

Στην ημερίδα παρευρέθηκαν οι βουλευτές Κωνσταντινος Γκιουλέκας (Νέα Δημοκρατία), Ιωάννης Σαρίδης (Ένωση Κεντρώων). Την ημερίδα χαιρέτησαν o κ. Σαρίδης, ο αντιπεριφερειάρχης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Χάρης Αηδονόπουλος, η πρόεδρος και η β’ αντιπρόεδρος του Συλλόγου ΑΞ.Ι.Α Λαμπρινή Σαμαρά και Βασιλική Κελεπούρη, ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Ιωάννης Πάιδας και Δημήτρης Μπράτης, ο αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας ΙΚΑ Βασίλειος Ρέβας, ο αντιπρόεδρος της ΠΟΑΣΥ Θεόφιλος Παπαδάκης, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Αποστράτων Αστυνομικών Θεσσαλονίκης Υπτγος ε.α. Χρήστος Ιωαννίδης, ο πρόεδρος της ΠΟΕΥΠΣ Δημήτριος Σταθόπουλος, ο πρόεδρος της ΕΣΠΕΕΘ Σπυρίδων Κυριακόπουλος και η τέως πρόεδρος των Συνταξιούχων Δημοσίων Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης Εύα Χαρακλιά.

Ο Σύλλογος ΑΞ.Ι.Α ευχαριστεί τους συνδιοργανωτές, τους στηρίζοντες φορείς αλλά και όλους τους παρευρισκομένους, που αψήφησαν χιόνι, κρύο και βροχή για να παρευρεθούν στην υπόψη εκδήλωση. Ευχαριστεί επίσης ιδιαιτέρως τους χορηγούς ΑΔΕΔΥ, Ομοσπονδία Συνταξιούχων ΙΚΑ, Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης (ΕΥΑΘ), Σύνδεσμο Αποστράτων Χωροφυλακής – ΕΛΑΣ Θεσσαλονίκης, την Πανελλήνια Ομοσπονδία Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος (ΠΟΕΥΠΣ), το Νερό ΔΙΟΣ, την LabelTag (εκτυπώσεις) και τους χορηγούς επικοινωνίας Flash 99,4 και Europe1.

LEAVE A REPLY