ΥΕΘΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ - ΠΑΙΑΤ

Συνάντηση στην πρεσβευτική κατοικία είχαν ο ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, με τον Αμερικανό Πρέσβη, Τζέφρι Πάιατ

 

 

Η πρώτη και εθιμοτυπική συνάντηση έγινε κατ΄εξαίρεση στο σπίτι του Πρέσβη καθώς όπως είναι γνωστό αναρρώνει μετά το ατύχημα που είχε στην Μάνη με το ποδήλατο και την επέμβαση που υποβλήθηκε στη συνέχεια.

Την συνάντηση έκανε γνωστή ο ίδιος Πρέσβης των ΗΠΑ με ανάρτηση στο tweet όπου διακρίνονται και σε σχετική φωτογραφία.

Φυσικά μια συνάντηση του ΥΕΘΑ με τον Αμερικανό Πρέσβη είναι δύσκολο να παραμείνει εθιμοτυπική καθώς τα ζητήματα που απασχολούν τις δύο χώρες στο τομέα της άμυνας δεν είναι και λίγα με πρώτο και καλύτερο αυτό της αναβάθμισης των F-16 αλλά και την κατάσταση με την προκλητικότητα και παραβατικότητα της Τουρκίας στο Αιγαίο και την Αν. Μεσόγειο.

Ταυτόχρονα, όπως έχει γίνει ήδη γνωστό ο ΥΠΕΞ Νίκος Δένδιας την Τετάρτη θα μεταβεί στις ΗΠΑ όπου θα έχει την πρώτη συνάντηση με τον Αμερικανό ομόλογό του Μάικ Πομπέο και με αντικείμενο την συνέχιση του Στρατηγικού Διαλόγου Ελλάδας – ΗΠΑ εν μέσω τούρκικων προκλήσεων.

Σαφές και με νόημα ήταν και το μήνυμα που έστειλε ο Αμερικανός Πρέσβης μέσω του tweet σημειώνοντας: «Είμαι βέβαιος ότι υπό τη θητεία του θα ενισχύσουμε περαιτέρω την συνεργασία μας στον τομέα της ασφάλειας και της άμυνας, η οποία τονίζει την εμπιστοσύνη μας στην Ελλάδα ως πυλώνα σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο».

 

LEAVE A REPLY