Την Ιερά Θεολογική Σχολή της Χάλκης επισκέφθηκε  ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Νικόλαος Βούτσης, ο οποίος ξεναγήθηκε στους χώρους της Σχολής, στις αίθουσες διδασκαλίας αλλά και στην ιστορική Βιβλιοθήκη της Χάλκης.

Στην επίσκεψη, που πραγματοποιήθηκε σε συνέχεια της υπογραφής του μνημονίου συμφωνίας,  στο Φανάρι, ο κ. Βούτσης συνοδευόταν από τον Γενικό Γραμματέα της Βουλής κ. Κώστα Αθανασίου, τον Γενικό Διευθυντή Ηλεκτρονικής Διοίκησης, Βιβλιοθήκης και Εκδόσεων κ. Γιώργο Αγγελόπουλου και τη Διευθύντρια της Βιβλιοθήκης της Βουλής κυρία Έλλη Δρούλια, οι οποίοι έχουν την αρμοδιότητα της δράσης.

Ήδη έχει προχωρήσει ικανοποιητικά η τεκμηρίωση των παλαιότερων βιβλίων, εκ των οποίων κάποια του 15ου αιώνα, ενώ εξειδικευμένες ομάδες υλοποιούν την καταλογράφηση των βιβλίων με στόχο τη συνολική καταγραφή όλων των εκδόσεων, παλαιών και νέων, καθώς και το συνολικό επανασχεδιασμό και εκσυγχρονισμό της Βιβλιοθήκης. Από την τεκμηρίωση των εκδόσεων θα προκύψει ο ηλεκτρονικός κατάλογος, που θα είναι ανοικτός και προσβάσιμος σε όλους, ενώ επίκειται να δημιουργηθεί και ψηφιακή πλατφόρμα που θα φιλοξενήσει το σύνολο του ψηφιοποιημένου υλικού.

Διαβάστε περισσότερα στο OrthodoxPlanet.com

LEAVE A REPLY