Μπορεί την περασμένη βδομάδα το θέμα στη Βουλή να ήταν ο συνδικαλισμός στις ΕΔ ωστόσο ένας «κέρδισε» τις εντυπώσεις: Ο Άδωνις Γεωργιάδης!

 

 

Πολλά επεισόδια έχουμε δει τις τελευταίες εβδομάδες στο σίριαλ του συνδικαλισμού στις Ένοπλες Δυνάμεις. Ωστόσο το επεισόδιο που δεν λέει να πάρει τέλος και θα συνεχίζεται – όσο κάποιοι το επιτρέπουν – είναι αυτό μεταξύ του αντιπροέδρου της ΝΔ Άδωνι Γεωργιάδη και του ΥΕΘΑ Πάνου Καμμένου.

Τελευταίο συμβάν η συζήτηση στη Βουλή για το νομοσχέδιο του ΥΠΕΘΑ και το περιβόητο άρθρο 27 περί συνδικαλισμού στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Συγκεκριμένα το περιβόητο άρθρο 27 που αναγνώριζε ως «συνδικαλιστικό» εκπρόσωπο των στρατιωτικών την ΠΟΕΣ ήταν «βούτυρο» στο ψωμί του αντιπροέδρου της ΝΔ που εμφανίστηκε στη Βουλή και ξιφούλκησε τσιρίζοντας (με το γνωστό και απαράμιλλο στυλ: «ΤΩΡΑ, 50 ΤΟΜΟΙ ΜΟΝΟ 29,99» με στόχο φυσικά τον ΥΕΘΑ Πάνο Καμένο και στηρίζοντας τους εκπροσώπους της ΠΟΜΕΝΣ.

Τώρα το να βλέπουμε τον γνωστό Άδωνι Γεωργιάδη, να δίνει μάχη στη Βουλή για τον …«συνδικαλισμό» και μάλιστα στις ΕΔ, είναι κάτι παραπάνω από οξύμωρο. Κι αυτό γιατί είναι γνωστές οι θέσεις του Αντιπροέδρου και η αποστροφή του γενικότερα για το συνδικαλισμό και τους συνδικαλιστές.

Ίσως όμως στάθηκε αφορμή για να αντιπαρατεθεί προσωπικά με τον Πάνο Καμένο, κάτι που κρύβει και εσωτερικά ζητήματα στο κόμμα της ΝΔ. Κι αυτό πολύ απλά γιατί ο Πάνος Καμμένος έχει ξεκαθαρίσει όσες φορές έχει κληθεί να απαντήσει σε ερώτηση για τυχόν επιστροφή του στη ΝΔ ότι δεν υπάρχει περίπτωση όσο παραμένει εκεί ο Α. Γεωργιάδης και ο Μ. Βορίδης…

Τι κι αν προσπάθησε ο Θανάσης Δαβάκης (από τους πλέον γνώστες στη ΝΔ του χώρου των ΕΔ) να ψελλίσει δύο σοβαρές κουβέντες και να καταθέσει τις θέσεις της ΝΔ. Καλύφθηκαν και …ηχηρά και δημοσιογραφικά από τις γνωστές γραφικές αντιπαραθέσεις που στήνει ο Άδωνις Γεωργιάδης ειδικά όταν ξέρει ότι υπάρχουν κάμερες.

Το ανακάτεμα του Γεωργιάδη βέβαια δεν ήταν τίποτε άλλο από το επιστέγασμα της «διαμάχης» που σοβεί εδώ και καιρό μεταξύ ΠΟΕΣ και ΠΟΜΕΝΣ και ήταν αναμενόμενο ότι θα καταλήξει σε τέτοιου είδους γελοιότητες.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι πολύ σοβαρό θέμα για να το αφήσουν τα στελέχη της στο στόμα και στα σόου του Α. Γεωργιάδη και επιτέλους ας σοβαρευτούν όλοι. Γιατί η εικόνα της περασμένης εβδομάδας στη Βουλή να τσακώνονται για το «συνδικαλισμό» στις ΕΔ αδικεί και όσους το αντιμετωπίζουν με σοβαρό και αξιοπρεπή τρόπο. Κι αν φυσικά έπρεπε πρώτα και κύρια ο ίδιος ο ΥΕΘΑ να το αντιμετωπίσει πιο σοβαρά το ίδιο ισχύει και για την Αξιωματική Αντιπολίτευση που δε μπορεί η πολιτική της θέση και στάση να εκπροσωπείται με τακτική «τηλεπωλήσεων».

Ελπίζουμε με την τελευταία κίνηση του ΥΕΘΑ να βρεθεί μια κοινή λογική συμβιβαστική λύση στο «φλέγον» ζήτημα του συνδικαλισμού ώστε να έχει αποτέλεσμα και να γλυτώσουμε από ανάλογες κούφιες και ανούσιες τηλεαντιπαραθέσεις με πρωταγωνιστή τον Γεωργιάδη.

SHARE
Νέα, Τελευταία νέα, Ένοπλες Δυνάμεις, Σώματα Ασφαλείας, Άμυνα, Διπλωματία, Γεωπολιτική, Τουρκία, Κύπρος, Στρατός, Ναυτικό, Αεροπορία, ΝΑΤΟ, Αστυνομία, Πυροσβεστική, Λιμενικό, Ειδικά Μισθολόγια, Στρατιωτικοί, Ενώσεις Στρατιωτικών, Στρατιωτικός Συνδικαλισμός, ΠΟΕΣ, ΠΟΣ, ΠΟΑΣΥ, ΠΟΑΞΙΑ, onalert.gr, militaire.gr, defence-point.gr, onalert, militaire, defence point, κράνος, kranos, Καμμένος, τουρκικά νέα, ειδήσεις, νέα σήμερα, πολεμικά, Ίμια, επίδομα παραμεθορίου, θητεία στρατού, τι σημαίνει το, εθνικά νέα,

LEAVE A REPLY