Ολοκληρώθηκαν οι συνεδριάσεις των συντονιστικών επιτροπών της Υπουργικής Αμυντικής Διαδικασίας της Νότιο -Ανατολικής Ευρώπης υπό την Ελληνική Προεδρία

 

 

Ολοκληρώθηκαν στην Αθήνα, οι συνεδριάσεις των συντονιστικών επιτροπών της Υπουργικής Αμυντικής Διαδικασίας της Νοτιο – Ανατολικής Ευρώπης/SOUTH EAST EUROPE DEFENCE MINISTERIAL PROCESS (SEDM), 40th PMSC και 39th SEDM-CC, υπό την Ελληνική Προεδρία.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ:

Οι συσκέψεις πραγματοποιήθηκαν στα πλαίσια της Ελληνικής Προεδρίας της Υπουργικής Αμυντικής Διαδικασίας της Νοτιο – Ανατολικής Ευρώπης/SOUTH EAST EUROPE DEFENCE MINISTERIAL PROCESS (SEDM), υπό την Προεδρία του Πρέσβεως ε.τ. Ελευθέριου Αγγελόπουλου και υπό την επιμέλεια της Ελληνικής Γραμματείας της SEDM, που έχει δημιουργηθεί και λειτουργεί υπό το ΓΕΕΘΑ/Δ’ Κλάδο (ATHENS CHAIRMANSHIP SECRETARIAT).

Κατά τις συναντήσεις, όπου συμμετείχαν ανώτεροι εκπρόσωποι δεκατριών χωρών της πρωτοβουλίας, εκπρόσωποι περιφερειακών Οργανισμών και ο διοικητής της Πολυεθνικής Ταξιαρχίας της Νοτιο- Ανατολικής Ευρώπης/SOUTH EAST EUROPE BRIGATE (SEEBRIG) Ταξιάρχος Tudorica PETRACHE (Ρουμανία), συζητήθηκαν οι εξελίξεις στο Πρόγραμμα Δράσης της πολυεθνικής Ταξιαρχίας SEEBRIG για το 2018-19 και τα Προγράμματα συνεργασίας μεταξύ των κρατών της πρωτοβουλίας.

Επίσης προετοιμάσθηκαν τα θέματα που θα απασχολήσουν την επερχόμενη Υπουργική συνάντηση, η οποία θα διεξαχθεί στο Βελιγράδι (10 – 12 Οκτωβρίου 2018).

 

LEAVE A REPLY