ΠΥΡΑΜΙΔΕΣ ΟΡΙΟΓΡΑΜΜΗΣ

Συνελήφθη από την αστυνομία 36χρονος για τις φθορές στις πυραμίδες της οριογραμμής Ελλάδας-ΠΓΔΜ, στο ύψος του νομού Φλώρινας

 

Πολίτης της ΠΓΔΜ, ο οποίος συνελήφθη, προκάλεσε τις φθορές στις 105 πυραμίδες που οριοθετούν τη συνοριακή γραμμή μεταξύ Ελλάδας και ΠΓΔΜ, στο ύψος των χωριών Μεσόκαμπος – Αχλάδα του δήμου Φλώρινας, γνωστοποίησε η αστυνομία της χώρας.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της αστυνομίας, ο δράστης είναι ένας 36χρονος, κάτοικος του χωριού Γκέρμιαν, κοντά στην πόλη Μοναστήρι (Μπίτολα) που απέχει μόλις 3 χιλ απο τη μεθοριακή γραμμή με την Ελλάδα..

Στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι ο 36χρονος, κατά την ανάκριση του σε αστυνομικό τμήμα παραδέχτηκε ότι προκάλεσε τις εκτεταμένες φθορές στις πυραμίδες. Δεν διευκρινίζεται όμως αν οι λόγοι που τον οδήγησαν να καταστρέψει τα συνοριακά ορόσημα σε μήκος 12 χλμ σχετίζονται με εθνικιστικές πεποιθήσεις και αντιλήψεις.

Σύμφωνα με την αστυνομία της ΠΓΔΜ, το περιστατικό σημειώθηκε στις 23 Νοεμβρίου, μεταξύ 14:00-20:00.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο36χρονος φέρεται να προσέγγισε τα σύνορα μέσα από χωράφια της περιοχής με αγροτικό μηχάνημα, με το οποίο «γκρέμισε» τις 105 πυραμίδες που οριοθετούν τη συνοριακή γραμμή μεταξύ Ελλάδας – Σκοπίων στη συγκεκριμένη περιοχή. Ο Εισαγγελέας Μοναστηρίου έχει ασκήσει δίωξη κατά του 36χρονου, ενώ έχουν ήδη ενημερωθεί και οι ελληνικές Αρχές.