Ουδέτερες χρήματα

Συντάξεις στρατιωτικών: Στο περίμενε είναι όσοι, με απόφαση της υπηρεσίας, έπαψαν να είναι στην ενέργεια. Οι απόστρατοι περιμένουν ένα χρόνο για τα λεφτά τους.

Τραγική είναι η κατάσταση όσων στελεχών η Υπηρεσία έκρινε πως ολοκλήρωσαν την προσφορά τους και με απόφαση της προχώρησε στην αποστρατεία τους.

Ανυπόφορη βεβαίως θα είναι η ζωή και με συντάξεις πείνας όμως η επιπλέον αναμονή μέχρι και ένα χρόνο για την σύνταξη και το εφάπαξ, επειδή δεν μπορεί να υπολογιστεί το ποσό με τον νέο νόμο, πραγματικά εξοργίζει.

Μάλιστα όπως καταγγέλουν οι απόστρατοι ως αποτέλεσμα της αδυναμίας υπολογισμού δεν λαμβάνουν ούτε το 50% του μισθού ούτε τις τρίμηνες αποδοχές.

Απέναντι σε αυτή την απαράδεκτη κατάσταση ο Πάνος Καμμένος θύμισε στην Βουλή για ακόμα μια φορά πως η αρμοδιότητα είναι του υπουργείου Οικονομικών όμως για να μεριμνήσει το ΥΠΕΘΑ για τα εν αποστρατεία στελέχη του έχει γίνει μια πρόταση – «ασπιρίνη».
 

Δηλαδή να αναλάβει το ΥΠΕΘΑ από τους δικούς του φορείς μισθοδοσίας να δώσει μια προκαταβολή στα στελέχη που τερματίζουν την σταδιοδρομία τους.

Η προκαταβολή θα αναγράφεται στο φύλλο διακοπής μισθοδοσίας και θα αφαιρείται στην συνέχεια από τον ΕΦΚΑ.

Το ερώτημα βέβαια είναι τι πιθανότητες υπάρχουν να συμφωνήσει το υπουργείο Οικονομικών και αν μαζί με την προκαταβολή σύνταξης θα γίνει κάτι και για το εφάπαξ.
 

LEAVE A REPLY