Χιούι

Συντάξεις χηρείας: Ο ΕΦΚΑ δίνει διευκρινήσεις για το τι ισχύει στην συνταξιοδότηση των μελών οικογενείας των στρατιωτικών οι οποίοι χάθηκαν στη μοιραία πτήση του Χιούι.

Θέση – απάντηση στα όσα ακούγονται για την συνταξιοδότηση των μελών των οικογενειών των αδικοχαμένων στρατιωτικών του μοιραίου Χιούι πήρε ο ΕΦΚΑ.

Θυμίζεται πως για το θέμα προκειμένου να αναζητήσει διευκρινήσεις κινήθηκε ακόμα και το υπουργείο Εθνικής Άμυνας κάτι που ενίσχυσε την πεποίθηση πως το τοπίο γύρω από την απονομή των συντάξεων είναι «θολό».

Σε κάθε περίπτωση πάντως οι χήρες ανά την Ελλάδα ζητούν την αλλαγή του σχετικού νόμου που καθορίζει τις συντάξεις χηρείας.

Στις διευκρινήσεις του οργανισμού του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Αφάλισης (ΕΦΚΑ) τονίζεται:

Με αφορμή πρόσφατα δημοσιεύματα και πληροφορίες του Τύπου που αφορούν το ζήτημα της συνταξιοδότησης των μελών οικογενείας των στρατιωτικών οι οποίοι χάθηκαν στη μοιραία πτήση του ελικοπτέρου την 19.4.2017, η Διοίκηση του ΕΦΚΑ διευκρινίζει τα ακόλουθα:

Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία (άρθρο 4 παρ. 3 Ν. 4387/2016), στα πρόσωπα που δικαιούνται σύνταξη λόγω ανικανότητας ή λόγω θανάτου που προήλθε πρόδηλα και αναμφισβήτητα εξαιτίας της υπηρεσίας χορηγείται σύνταξη με τις οικείες ειδικές συνταξιοδοτικές διατάξεις του Δημοσίου του π.δ. 169/2007.

Συνεπώς για αυτές τις περιπτώσεις δεν μειώνονται ούτε περικόπτονται οι συντάξεις χηρείας, οι οποίες θα εξακολουθούν να κανονίζονται και να καταβάλλονται από το Δημόσιο.

πηγη:asfalisinet

LEAVE A REPLY