Ουδέτερες, συνταξιούχος, χήρα

Ο περίφημος νόμος Κατρούγκαλου για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση κρύβει εκπλήξεις και για τις χήρες στρατιωτικών που έχουν εξοργίσει και τους απόστρατους.

Σε θέση μάχης είναι και οι απόστρατοι του Στρατού απαιτώντας εδώ και τώρα να αλλάξει ο νόμος που αφήνει στο έλεος του Θεού τις χήρες στρατιωτικών.

Το πρόβλημα δεν είναι θεωρητικό. Η ζωή απέδειξε πως οι χήρες που μένουν στον «αέρα» αφού χάσουν το στήριγμα τους είναι ήδη δίπλα μας.

Για αυτό, και με αφορμή τον σάλο που έχει ξεσπάσει και οι απόστρατοι της ΕΑΑΣ πήραν σαφή θέση απαντώντας σε όσους τους κατηγορούσαν.

 

Αποκλειστικό: Αυτή είναι η πρώτη χήρα στρατιωτικού χωρίς σύνταξη

Απο καιρό είχαμε επισημάνει την καταστροφή που έφερνε στις χήρες στρατιωτικών ο νόμος Κατρούγκαλου. Η σύνταξη χάθηκε για την πρώτη και έπονται και άλλες. Η σύνταξη είναι για κάθε άνθρωπο η ανταμοιβή των κόπων μιας ολόκληρης ζωής.


Σε μήνυμα του, ο πρόεδρος της ΕΑΑΣ, υποστρατηγος ε.α. Ε.Ν. Δανιάς, σημειώνει για λογαριασμό του ΔΣ της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού:«Με αφορμή αρνητικά σχόλια που αφορούν στις ενέργειες της ΕΑΑΣ σχετικά με τις συντάξεις χηρείας σας ενημερώνω ΡΗΤΑ και ΚΑΤΗΓΟΤΗΜΑΤΙΚΑ ότι:

Η ΕΑΑΣ κατέθεσε ενώπιον του Σ. τ. Ε ,από 9 Σεπ.2016,αίτηση ακύρωσης κατά του ν.4387/16 και κάμνει ειδική αναφορά στις συντάξεις χηρείας, καθόσον θεωρεί το μέτρο απαράδεκτο και μείζον θέμα που στρέφεται ευθέως κατά των συζύγων των στελεχών των ΕΔ & των ΣΑ  οι οποίες σε μεγάλο βαθμό δεν εργάστηκαν  λόγω των συχνών μεταθέσεων των συζύγων τους, οι οποίοι αποβιώνουν σχετικά ενωρίς , γιατί εργάζονται υπό  ειδικές συνθήκες εργασίας, καθώς και με την αξιοπρεπή επιβίωση της οικογένειας του.

Το ΔΣ/ ΕΑΑΣ στα πλαίσια των σκοπών της και κυρίως της μέριμνας των ζητημάτων που απασχολούν τα μέλη της , δεν πρόκειται να εφησυχάσει και θα κάνει ότι πρέπει στην κατεύθυνση δίκαιης επιλύσεώς του.(κατάργηση του άρθρ.12 του ν.4397/16)»

Το θέμα έχει πάει όπως είναι γνωστό και στην βουλή απο τον Θανάση Δαβάκη όμως ακόμα δεν υπάρχει καμία απάντηση ούτε καν ένδειξη απο τα υπουργεία Εργασίας και Οικονομικών για το αν η κυβέρνηση προτίθεται να ακούσει την κραυγή αγωνίας των στρατιωτικών που ήδη δείχνουν χειροπιαστές περιπτώσεις οικογενειών για τις οποίες ίσως η μόνη βοήθεια στο άμεσο μέλλον να έρχεται απο εράνους των ίδιων των στρατιωτικών.

Σε ότι δε αφορά το ΥΠΕΘΑ αυτό αρκείται στην επανάληψη συστάσεων και εγγράφων που ώς τώρα ουδέν απέδωσαν.

 

Χήρες στρατιωτικών: Τι απάντησε το ΥΠΕΘΑ για τις συντάξεις; – ArmyNow.net

Η οργή που έχει προκαλέσει η άδικη ρύθμιση για τις χήρες στρατιωτικών έφτασε στην Βουλή και φάνηκε μια χαραμάδα ελπίδας. Θα υπάρξει όμως λύση; Το τεράστιο θέμα που ανέδειξε το ArmyNow.net με τις συντάξεις που χάνουν οι χήρες των στρατιωτικών δημιουργώντας προφανή οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα πήγε στην βουλή από τον βουλευτή Λακωνίας Θανάση Δαβάκη ο οποίος αφουγκράστηκε την αγωνία όλων των στελεχών για το μέλλον των οικογενειών τους αν κάτι κακό τους συμβεί.


 

LEAVE A REPLY