ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ

Οι τροχιοδεικτικές βολές έλαβαν τέλος και όλα τα κανόνια του πολιτικού σκηνικού βαράνε πλέον με φρενήρη ρυθμό και τόσο απότομα σε βαθμό που κινδυνεύουν να καούν πολύ πιο γρήγορα από τις 26 Μαΐου των εκλογών.

Όλα είναι έτοιμα και στημένα ώστε από σήμερα και μέχρι την Παρασκευή στην Βουλή κατά τη διεξαγωγή της συζήτησης ψήφου εμπιστοσύνης να πέσουν πολιτικά «κορμιά».

Οι πολιτικές στρατηγικές ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ έχουν ολοκληρωθεί και πλέον μπαίνουν σε φάση πλήρης εφαρμογής μέχρι την τελική μάχη.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης με φόρα και βιασύνη εξαπέλυσε πρώτο την επικοινωνιακή επίθεση στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και προσωπικά στον Αλέξη Τσίπρα με στόχο την ηθική αποδόμησή του. Ο «αψύς» Πολάκης, τα τραγικά γεγονότα στο Μάτι το περασμένο καλοκαίρι, οι διακοπές του Τσίπρα και δεν ξέρουμε τι άλλο θα ξεθαφτεί, θα αποτελέσουν την αιχμή του δόρατος στο σκληρό ροκ που θα παιχτεί τις επόμενες ημέρες. Κάτι που μάλλον προετοίμαζαν εδώ και καιρό γνωρίζοντας τους άσους που έχει στο μανίκι στον τομέα της οικονομίας η κυβέρνηση.

Ο Αλέξης Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ από την άλλη που μάλλον πιάστηκαν απροετοίμαστοι για τέτοιου είδους επίθεση έβγαλαν μάλλον άρον – άρον και αγχωμένα τα κρυφά τους όπλα που δεν είναι άλλα από μέτρα ελάφρυνσης του τσακισμένου λαού εδώ και δέκα χρόνια. Οι χθεσινές «έκτακτες» ανακοινώσεις του πρωθυπουργού με μόνιμα μέτρα φοροελάφρυνσεων, 13η σύνταξη κ.α. μαζί με τις 120 δόσεις σε εφορία και ασφαλιστικά ταμεία  ορθώθηκαν σαν ασπίδα με μεγάλη ισχύ. Γιατί στην τελική αυτός που έχει το ταμείο έχει εξ ορισμού και το μεγάλο πλεονέκτημα.

Και τώρα απλά θα κονταροχτυπηθούν Αλέξης Τσίπρας και Κυριάκος Μητσοτάκης στα «μαρμαρένια αλώνια» μέχρι τελικής πτώσεως με όλους εμάς βέβαια ήδη ισοπεδωμένους.  Και είναι φυσικό καθώς το παιχνίδι όπως έχει εξελιχθεί δε θα έχει δύο ημίχρονα. Ότι είναι να γίνει θα γίνει στις 26 Μαΐου αφού εκεί θα καθοριστεί κατά πάσα πιθανότητα και η επόμενη κυβέρνηση.

Ανάμεσά τους όμως θα παρευρίσκονται και κοντά 11.000 πάσης φύσεως υποψήφιοι των τετραπλών εκλογών που έχουν γίνει ανέκδοτο, καθώς όπου κι αν σταθείς θα πετύχεις και έναν να «ψαρεύει» ψήφους και φυσικά να υπόσχεται. Σε λίγο θα τους δούμε να κυκλοφορούν με μπλουζάκια που θα γράφουν πάνω «Είμαι κι εγώ υποψήφιος»!

Ίσως αν όλα τα παραπάνω συνέβαιναν σε άλλη εποχή και να τα απολαμβάναμε – όσο θα μπορούσαμε καθώς σε μεγάλο βαθμό καθορίζουν το μέλλον μας – αν δεν είχαμε έναν «δύσκολο γείτονα» όπως συνηθίζει να λέει ο Ευ. Αποστολάκης. Και αυτός ο «γείτονας» έχει κλιμακώσει επικίνδυνα αυτή την εποχή την παραβατικότητα και τις προκλήσεις και στο Αιγαίο και κυρίως στην Αν. Μεσόγειο. Καλό θα είναι λοιπόν το υπό κατάρρευση πολιτικό σκηνικό να το έχει στο νου του στις κοκορομαχίες που θα επιδοθούν τις επόμενες ημέρες.

LEAVE A REPLY