ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Η καρδιά της Ελλάδας χτυπάει σήμερα στη Θεσσαλονίκη όπου θα κορυφωθούν οι εορταστικές εκδηλώσεις για την 28η Οκτωβρίου με την στρατιωτική παρέλαση. Δείτε τη ΖΩΝΤΑΝΑ.

 

 

Στη Θεσσαλονίκη σήμερα κορυφώνονται οι εορτασμοί για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, με τη μεγαλειώδη στρατιωτική παρέλαση.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων ξεκίνησε ήδη στις 10.25 το πρωί στο ηρώο του Γ’ Σώματος Στρατού με κατάθεση στεφάνου από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, ενώ ο Πρόεδρος της Ιταλικής Δημοκρατίας υποδέχθηκε τον πρόεδρο της Ιταλικής Δημοκρατίας Σέρτζιο Ματαρέλα.

Τη στιγμή της κατάθεσης τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στην πόλη της Θεσσαλονίκης. Η έναρξη της σιγής σημαίνεται με βολή από το Πυροβολείο των «Χιλίων Δέντρων», το ίδιο και η λήξη που συμπίπτει με την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

Στην τελετή κατάθεσης παρεβρέθηκαν μέλη του υπουργικού συμβουλίου, η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων, ο Διοικητής του Γ΄ Σώματος Στρατού, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης και άλλοι αξιωματούχοι.

 

 

LEAVE A REPLY