ΡΗΓΑΣ ΣΤΗ Φ/Γ ΚΟΥΝΤΟΥΡΙΩΤΗΣ

Να κινηθεί προς την κατεύθυνση της ειρηνικής συνύπαρξης κάλεσε την Τουρκία ο ΑΝΥΕΘΑ Παναγιώτης Ρήγας από την Φ/Γ ΚΟΥΝΤΟΥΡΙΩΤΗΣ όπου 25 μαθητες έζησαν την εμπειρία ενός  πλού με πολεμικό πλοίο

 

 

Τη Φρεγάτα «ΚΟΥΝΤΟΥΡΙΩΤΗΣ» στο Ναύσταθμο Σαλαμίνας επισκέφθηκε σήμερα Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2019, Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας Παναγιώτης Ρήγας, με αφορμή  του σημερινού πλου των  25 μαθητών της Γ΄Λυκείου σχολείων της επικράτειας που επελέγησαν να αποτελέσουν για λίγη ώρα πλήρωμα. Οι μαθητές επιλέγησαν, μετά από κλήρωση, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που διοργάνωσε το Πολεμικό Ναυτικό για τον εορτασμό του Προστάτη του Αγίου Νικολάου.

Τον Αρχηγό ΓΕΝ συνόδευαν ο Αρχηγός ΓΕΝ αντιναύαρχος Νικόλαος Τσούνης και ο Αρχηγός Στόλου αντιναύαρχος Ιωάννης Παυλόπουλος.

Ο ΑΝΥΕΘΑ απευθυνόμενος στους μαθητές, σημείωσε ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις έχουν την πλήρη και καθολική αποδοχή του κοινωνικού συνόλου της χώρας μας, καθώς βρίσκονται πάντοτε αρωγοί στα προβλήματα του.

Και τόνισε: «Σήμερα σας δίνεται η μοναδική ευκαιρία, σε αυτόν τον ολιγόωρο πλου, να γνωρίσετε ένα πολεμικό πλοίο με υψηλή επιχειρησιακή ετοιμότητα και ικανότητα, ιδιότητες που οφείλονται στο πλήρωμα του, το οποίο διακατέχεται από υψηλό ηθικό, άρτιο επαγγελματικό επίπεδο και υψηλό φρόνημα. Να θυμάστε ότι ο ανθρώπινος παράγοντας είναι πολύ αποδοτικότερος από το καλύτερο μηχάνημα, υπολογιστή ή οπλικό σύστημα, συνεπώς πρέπει να προσπαθείτε και να εκπαιδεύεστε καθ΄ όλη τη σταδιοδρομία σας, ό,τι και αν επιλέξετε να ακολουθήσετε στη ζωή σας».

Επίσης ο ΑΝΥΕΘΑ, σε δήλωση του από τη Φρεγάτα στην ΕΡΤ, μεταξύ άλλων ανέφερε:

«Είναι μια εξαιρετική πρωτοβουλία που έχει πάρει ο Αρχηγός του ΓΕΝ, για την επαφή των μαθητών, ίσως και αυριανών στελεχών, με το Πολεμικό Ναυτικό. Αποτελεί μια περιοδεία, μια ενημέρωση, μια γνωριμία με τα πλοία του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού. Είναι ένα ταξίδι και μια προσπάθεια διαφορετική από αυτό που κάνουν πάντα οι Ένοπλες Δυνάμεις».

Στη συνέχεια απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου είπε:

«Οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις είναι στο δόγμα και στην αντίληψη φιλειρηνικές. Αλλά είναι και ισχυρές και η αποτρεπτική τους δύναμη είναι το μεγάλο μας πλεονέκτημα. Εγγυώνται την ασφάλεια και την εδαφική ακεραιότητα της χώρας μας. Αυτό έχει ιδιαίτερη σημασία. Το μήνυμα προς τη φίλη και σύμμαχο Τουρκία είναι να κινείται και αυτή στην κατεύθυνση της ειρηνικής συνύπαρξης. Το χρειαζόμαστε, το έχουν ανάγκη οι λαοί μας να ζήσουμε ειρηνικά».

LEAVE A REPLY