Αρβλυλα, νεκρός

Δεν πέρασε ούτε ένα δωδεκάωρο από τη στιγμή που δημοσιεύτηκε ένα άρθρο στο armynow.net σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στις Ένοπλες Δυνάμεις και ιδιαίτερα στις τάξεις του προσωπικού τους και είχαμε μια αυτοκτονία. Όχι δεν τίθεται θέμα επιβεβαίωσης αλλά απλά θέμα ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ των στελεχών που πλέον βρίσκονται στην κόψη του ξυραφιού.

Όσες προσπάθειες κι αν κάνει η στρατιωτική ηγεσία, που πάλι θα κληθεί μετά από μικρό διάστημα να παραιτηθεί, προκοπή δε γίνεται αν δεν αλλάξει κάτι ΔΡΑΣΤΙΚΑ και ΑΜΕΣΑ.

Η συνεχής μείωση των Προϋπολογισμών του ΥΠΕΘΑ τα τελευταία χρόνια με κύριο άξονα τη μείωση των δαπανών για το προσωπικό έχει φέρει πολλά στελέχη στην απόγνωση. Καλούνται σε καθημερινή να ασχολούνται με ζητήματα δεύτερης, τρίτης ακόμα και τέταρτης κατηγορίας που δεν θα έπρεπε καν να υπάρχουν. Αντιμέτωποι καθημερινά με τα προβλήματα που δημιουργούνται από μείωση των δαπανών παραμερίζουν εκ των πραγμάτων σημαντικά προβλήματα και κυρίως σαν αυτά που αφορούν τη διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού.

Και είναι σίγουρο ότι αυτή  η συνεχιζόμενη και χωρίς προγραμματισμό και πλάνο μείωση των αμυντικών δαπανών θα φέρει μεγαλύτερες καταστροφές που ενδεχομένως – και το απευχόμαστε – να τις πληρώσουμε και σε εθνικό επίπεδο.

Δεν ξέρουμε από που μπορούν ν’ αντλήσουν δύναμη οι γονείς του ΕΠΟΠ Λοχία που έδωσε τέλος στη ζωή του, ούτε πως θα μπορέσει να επιβιώσει η οικογένειά του, αλλά αυτό μάλλον δεν ενδιαφέρει κανέναν, πολλώ δε μάλλον την πολιτική ηγεσία.

Το μόνο για το οποίο καίγεται αυτή τη στιγμή η πολιτική ηγεσία είναι για τη δική της επιβίωση καθώς και των κάμποσων παρατρεχάμενων που ταΐζει. Τα υπόλοιπα είναι “απλές οδοντόπαστες” για τους εθνικούς φωστήρες.

Ποιό θα είναι το θαύμα που θα σώσει την κατάσταση δεν το ξέρουμε, αν θα γίνει τέτοιο θαύμα, ούτε κι αυτό είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε. Αυτό που σίγουρα οφείλουμε να κάνουμε όλοι είναι ν’ αντιδράσουμε δυναμικά, δημοκρατικά και ειρηνικά στη συνεχή προσπάθεια αποβλάκωσης του Ελληνικού λαού και στην πολιτική της υποτέλειας και της εξαφάνισης της αξιοπρέπειας των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων.

Εκφράζουμε δημόσια τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος και παρακαλούμε τη στρατιωτική ηγεσία να πράξει κατά συνείδηση, όπως πάντα άλλωστε, για την ανακούφιση της χήρας και των ορφανών παιδιών του.

SHARE
Νέα, Τελευταία νέα, Ένοπλες Δυνάμεις, Σώματα Ασφαλείας, Άμυνα, Διπλωματία, Γεωπολιτική, Τουρκία, Κύπρος, Στρατός, Ναυτικό, Αεροπορία, ΝΑΤΟ, Αστυνομία, Πυροσβεστική, Λιμενικό, Ειδικά Μισθολόγια, Στρατιωτικοί, Ενώσεις Στρατιωτικών, Στρατιωτικός Συνδικαλισμός, ΠΟΕΣ, ΠΟΣ, ΠΟΑΣΥ, ΠΟΑΞΙΑ, Καμμένος, τουρκικά νέα, ειδήσεις, νέα σήμερα, πολεμικά, Ίμια, επίδομα παραμεθορίου, θητεία στρατού, τι σημαίνει το, εθνικά νέα,

LEAVE A REPLY