ΕΑΒ AIRBUS

Αντιπροσωπεία της AIRBUS επισκέφθηκε σήμερα τις εγκαταστάσεις της ΕΑΒ. Τι είδαν οι εκπρόσωποι και τι συζήτησαν με τους Έλληνες υπεύθυνους της εταιρείας

 

 

Επίσκεψη που ίσως να κρύβει εκπλήξεις για την Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία πραγματοποίησε σήμερα αντιπροσωπεία της AIRBUS με επικεφαλής τον Δρ. Marco MIKLIS, AIRBUS Group Head of International Strategy-Europe.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης τις εγκαταστάσεις της ΕΑΒ που πραγματοποιήθηκε σε θετικό και εποικοδομητικό κλίμα, σύμφωνα με την ανακοίνωση έγινε αλληλοενημέρωση για τις δραστηριότητες των δύο εταιρειών και ανταλλαγή απόψεων για τις δυνατότητες και προοπτικές συνεργασίας σε τομείς κοινού ενδιαφέροντος.

Μάλιστα, η αντιπροσωπεία ξεναγήθηκε στους χώρους παραγωγής. Την αντιπροσωπεία της AIRBUS υποδέχθηκαν ο πρόεδρος του δ.σ. της ΕΑΒ Ζαχαρίας Γκίκας, ο διευθύνων σύμβουλος Γεώργιος Θ. Μαζαράκος, ο αντιπρόεδρος του δ.σ. Χαράλαμπος Παπασπύρος και στελέχη της εταιρείας.

Να θυμίσουμε ότι ο Νίκος Τόσκας ως ΥΦΕΘΑ το 2015 είχε μιλήσει και είχε αναφέρει ότι υπάρχουν πολλές δυνατότητες συνεργασίας μεταξύ της ΕΑΒ και του κολοσσού της AIRBUS, αλλά από τότε δεν υπήρξε κάποια ιδιαίτερη κινητικότητα.

Η σημερινή επίσκεψη μιλάει για «δυνατότητες και προοπτικές συνεργασίας» κάτι που αν προχωρήσει σίγουρα θα αποτελέσει ιδιαίτερα σημαντική εξέλιξη που μπορεί να αποτελέσει και σανίδα σωτηρίας της εταιρείας η οποία βρίσκεται σε κατάσταση εγκατάλειψης και με μοναδική προοπτική το πρόγραμμα της αναβάθμισης των F-16 το οποίο όμως συνεχίζει να καθυστερεί.

Σίγουρα η ΕΑΒ έχει όλες τις δυνατότητες να επιβιώσει και να αναπτυχθεί αν αντιμετωπιστούν τα οικονομικά προβλήματα και για τα οποία μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει τίποτα χειροπιαστό από την κυβέρνηση. Και είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τη χώρα και κυρίως την Πολεμική Αεροπορία η ΕΑΒ να διατηρήσει την  παραγωγική της δυνατότητα και ικανότητα.

Η AIRBUS η μεγαλύτερη ευρωπαϊκή βιομηχανία κατασκευής αεροσκαφών  – ανταγωνίστρια της Boeing – μπορεί να αποτελέσει σημαντικό εργαλείο στην ανάπτυξη της ΕΑΒ σε περίπτωση που προχωρήσει η οποιαδήποτε συνεργασία. Χρειάζεται και η βούληση όμως για να επιλυθούν τα πολλά προβλήματα που έχουν συσσωρευτεί στην ΕΑΒ.

Μοιραστείτε το

LEAVE A REPLY