ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΡΗΓΑΣ

Ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Παναγιώτης Ρήγας μίλησε για πολλά θέματα που απασχολούν το χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων.

 

Στο πόσο προσβλητικό είναι για αυτούς που επελέγησαν στην ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων να λέγεται ότι το κριτήριο για την επιλογή τους ήταν κομματικό, αναφέρθηκε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας Παναγιώτης Ρήγας, σε συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2018 στον ρ/φ σταθμό News 24/7 88,6 και τους δημοσιογράφους Βασίλη Σκουρή και Αγγελική Σπανού.

Ο Παναγιώτης Ρήγας παράλληλα αναφέρθηκε στην ανάγκη ενίσχυσης του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων με προσλήψεις. Αναλυτικά διαβάστε αποσπάσματα από τη συνέντευξη του Π. Ρήγα όπου μεταξύ άλλων ανέφερε:

Για τις κρίσεις στις Ένοπλες Δυνάμεις:

Είναι προσβλητικό για όσους επελέγησαν στην ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων να λέγεται ότι το κριτήριο για την επιλογή τους ήταν κομματικό. Ήταν στρατηγοί στα ανώτατα κλιμάκια όλοι ικανοί, από αυτούς κάποιοι θα έπρεπε να επιλεγούν οπωσδήποτε. Είναι σαν πυραμίδα, όσο πιο ψηλά φτάνεις τόσο λιγότερες είναι οι θέσεις. Αν δεν αποστρατευτούν κάποιοι άνθρωποι, δεν μπορούν να ανελιχθούν οι κατώτεροι αξιωματικοί. Δεν τιμά κανέναν να προσβάλει τους ανθρώπους που επιλέχθηκαν.

Για το Μακεδονικό:

Η εκδήλωση για το Μακεδονικό στο Πολεμικό Μουσείο δεν έγινε επειδή δεν ήταν ελεύθερος ο χώρος τη μέρα που ζητήθηκε. Προτάθηκε άλλη ημερομηνία στους διοργανωτές, ωστόσο δεν τη δέχθηκαν και απέσυραν την αίτησή τους.
Υπήρξε μία ακροδεξιά καπήλευση της διαμαρτυρίας για το Μακεδονικό. Δεν σημαίνει αυτό ότι όλος ο κόσμος έχει αναφορά στην ακροδεξιά. Με κανέναν τρόπο. Μακριά από μένα αυτή η άποψη. Μακριά και από τον πρωθυπουργό. Το έχει πει και στη Βουλή.

Πρέπει να είναι όλοι προσεκτικοί απέναντι στον θεσμό του ΠτΔ. Αυτό αφορά και τη ΝΔ γιατί στελέχη της είχαν απευθυνθεί στον ΠτΔ ζητώντας του να υπερβεί το ρόλο του.

Για τα ελληνοτουρκικά:

Υπερασπιζόμαστε την εδαφική ακεραιότητα της χώρας μας και συνιστώ σε όλους να σεβαστούν τις αρχές της καλής γειτονίας. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κάτι που να μας ανησυχεί γύρω από τα Ίμια.

Για τις προσλήψεις:

Υπάρχει ανάγκη ενίσχυσης του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων. Και μετά την έξοδο από τα μνημόνια αυτό είναι εφικτό.

Για τη στρατιωτική θητεία:

Είμαι πλήρως αντίθετος στην αύξηση της θητείας, που δεν λύνει κανένα πρόβλημα. Δεν υπάρχει καμία περίπτωση στράτευσης των γυναικών.

Για τη Βενεζουέλα:

Υπάρχει κοινωνική ένταση στη Βενεζουέλα. Θέλουμε να λυθεί ειρηνικά το πρόβλημα, με σεβασμό στη λαϊκή ετυμηγορία. Δεν έχουμε συμπάθεια σε πρόσωπα. Θέλουμε να τηρούνται οι αρχές της δημοκρατίας.

Για την κατάσταση της οικονομίας:

Η Ελλάδα αλλάζει κατηγορία. Δανειστήκαμε με το χαμηλότερο επιτόκιο των τελευταίων ετών. Η αντιπολίτευση έλεγε ότι δεν θα βγούμε στις αγορές. Έπεσε έξω για μια ακόμη φορά. Με την αύξηση του κατώτατου μισθού αποδείξαμε ότι λύνουμε προβλήματα που είχαν δημιουργήσει οι προηγούμενοι.

LEAVE A REPLY