ΥΕΘΑ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ 1Η ΣΤΡΑΤΙΑ - ΑΤΑ

Στη Λάρισα και συγκεκριμένα στη 1η Στρατιά και στο Αρχηγείο Τακτικής Αεροπορίας βρέθηκε σήμερα ο ΥΕΘΑ Ευ. Αποστολάκης στέλνοτας πολλαπλά μηνύματα

 

 

 

Επίσκεψη στη 1η Στρατικά και στο Αρχηγείο Τακτικής Αεροπορίας με πολλαπλά μηνύματα για το επίπεδο συνεργασίας της Ελλάδας με τις ΗΠΑ, πραγματοποίησε σήμερα ο ΥΕΘΑ Ευ. Αποστολάκης.

Ο ΥΕΘΑ ταυτόχρονα απάντησε σε ερωτήσεις και αναφέρθηκε και σε εσωτερικά ζητήματα που αφορούν τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις όπως το ενδεχόμενο να αποτελέσε η 110ΠΜ έδρα των Global Hawk, στους λόγους αναστολής μεταφορά της 32ης Τ/Ξ ΠΖ από το Βόλο αλλά και για την επίθεση που έχει δεχτεί ο Α/ΓΕΣ Γεώργιος Καμπάς.

Τον ΥΕΘΑ συνόδευαν ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Πτέραρχος Χρήστος Χριστοδούλου, ο Αρχηγός ΓΕΣ, Αντιστράτηγο Γεώργιος Καμπάς και ο Αρχηγός ΓΕΑ, Αντιπτέραρχος (Ι) Γεώργιος Μπλιούμης. Τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας υποδέχθηκαν κατά περίπτωση, ο Διοικητής της 1ης Στρατιάς/EU-OHQ «ΑΧΙΛΛΕΑΣ», Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Φλώρος και ο Αρχηγός Τακτικής Αεροπορίας, Αντιπτέραρχος (Ι) Θεμιστοκλής Μπουρολιάς.

Σε δηλώσεις του μετά την επίσκεψη αναφέρθηκε στην συμβολή της 1ης Στρατιάς και της 110 Πτέρυγας Μάχης της Πολεμικής Αεροπορίας στα επιχειρησιακά σχέδια των ενόπλων δυνάμεων της χώρας, αλλά και στην συνεργασία της Ελλάδας με τους συμμάχους και ιδιαίτερα με τις ΗΠΑ, αναφέρθηκε

«Η συνεργασία μας με τους συμμάχους και ιδιαίτερα με τις ΗΠΑ είναι σε ένα εξαιρετικό επίπεδο» τόνισε και συμπλήρωσε ότι «προσπαθούμε να εκμεταλλευτούμε κάθε δυνατότητα που μας παρέχεται για να αυξήσουμε τις επιχειρησιακές μας δυνατότητες σε συνεργασία με τις ένοπλες δυνάμεις άλλων χωρών».

Σε ερώτηση για το αν υπάρχει το ενδεχόμενο η 110 Πτέρυγα Μάχης να αποτελέσει και έδρα των Global Hawk, ο κ. Αποστολάκης είπε πως «υπάρχουν διάφορα αιτήματα τα οποία εξετάζονται».

Αναφορικά με την επίθεση του Πάνου Καμμένου στον Αρχηγό ΓΕΣ Γεώργιο Καμπά, ο υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας εξέφρασε την στήριξη του στο πρόσωπο του κ. Καμπά λέγοντας ότι «οι αρχηγοί των ενόπλων δυνάμεων είναι θεσμοί και έχουν επιλεγεί με τα κριτήρια ότι είναι οι ικανότεροι». Επίσης, ο κ. Αποστολάκης είπε πως «τους αρχηγούς δεν πρέπει να τους κριτικάρουμε κατά την διάρκεια της θητείας τους, αλλά πρέπει να τους αφήσουμε τα περιθώρια να αποδείξουν την ικανότητα τους και τις δυνατότητες τους από το έργο τους».

Ο Ευ. Αποστολάκης μίλησε όμως για την Ταξιαρχία στο Βόλο και την πρόσφατη ανακοίνωση αναστολής της μεταφοράς της ξεκαθαρίζοντας διευκρινίζοντας ότι «ο επιχειρησιακός σχεδιασμός, όπως έχει γίνει, θα υλοποιηθεί. Προσπαθούμε να βρούμε τον καλύτερο τρόπο να γίνει και τον καλύτερο χρόνο. Θα γίνουν όλα αυτά, όπως έχουν σχεδιαστεί». Ταυτόχρονα, επισήμανε ότι η αναστολή δεν έχει σχέση με τις εκλογές, αλλά «για να γίνουν οι κινήσεις συντονισμένα, όπως πρέπει και στο χρόνο που πρέπει».

LEAVE A REPLY