ΥΠΕΘΑ

Το έλα να δεις γίνεται στα κοινωνικά δίκτυα, με αναλύσεις, απόψεις, «μπινελίκια» και πολλά άλλα ωραία σχετικά με τις αποφάσεις της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΕΘΑ που αφορούν κατά κύριο λόγο την Εθνοφυλακή και το Σώμα Υπαξιωματικών.

Κι ενώ οι παράγοντες του ΥΠΕΘΑ προσπαθούν να συμμαζέψουν λίγο την κατάσταση, όσο μπορούν με τα μέσα που διαθέτουν, οι διαρροές ειδήσεων αλλά και η κατασκευή τους από συγκεκριμένους δημοσιογραφικούς «κύκλους», με αρκετή φαντασία αλλά και σκοπιμότητα, συνεχίζεται συστηματικά.

Φαίνεται πως τα απόνερα της διοίκησης του ΥΠΕΘΑ από τον Πάνο Καμμένο έχουν κατακλύσει τη νέα πολιτική ηγεσία που δεν ξέρει από που της έρχονται οι εκπλήξεις αλλά και η διαρκής αντίδραση τόσο από την πλευρά συνδικαλιστών, “σχετικών – άσχετων” και κυρίως από τα Επιτελεία. Η παρουσία σε πόστα – κλειδιά στελεχών που πλαισίωναν τον πρώην ΥΕΘΑ από μόνη της δε λέει πολλά, κυρίως γιατί τα στελέχη αυτά πάνω απ’ όλα είναι επαγγελματίες που επιθυμούν την εξέλιξή τους.

Οι συνεχείς οχλήσεις και η καταστρατήγηση κάθε δεοντολογίας από συγκεκριμένους δημοσιογράφους που στο πρόσφατο παρελθόν είτε στήριζαν (με το αζημίωτο;) τον Πάνο Καμμένο και τους συν αυτώ, είτε βολιδισκοπούσαν την επόμενη μέρα για να πιάσουν καμιά θεσούλα, έχουν γίνει καθημερινότητα. Αρκετά στελέχη βρίσκονται σε δύσκολη θέση προσπαθώντας να αποφύγουν αυτή την πρακτική, ενώ άλλοι δε μπορούν ν’ αντιδράσουν διότι στο παρελθόν είχαν βοηθηθεί από το αλισβερίσι της παροχής “αποκλειστικών” και “ειδήσεων”.

Η παρούσα πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΘΑ, εφόσον επιθυμεί να είναι αποτελεσματική οφείλει να βάλει κανόνες, τέτοιους που να μπαίνει ο κάθε κατεργάρης στη θέση του. Να δούμε τότε από που θα βγαίνει το μεροκάματο για κάποιους που σε καθημερινή βάση σκαρώνουν κι από μια ιστορία για να πιάσουν “κλικς” ή ακόμα χειρότερα “ζορίζουν” στελέχη του ΥΠΕΘΑ (στρατιωτικούς και πολίτες) για να πάρουν κανένα «θεματάκι».

Τα κύρια όπλα στην ωραία αυτή κατάσταση είναι δύο: Οι ενέργειες του ΥΦΕΘΑ Στρατηγού Αλκιβιάδη Στεφανή για την Εθνοφυλακή και η διαφαινόμενη δημιουργία του Σώματος των Υπαξιωματικών.

Στο παιχνίδι παίζουν σοβαρά οι στρατιωτικοί συνδικαλιστές, που «ξεκατινιάζονται» στα κοινωνικά δίκτυα σε καθημερινή βάση, οι πρώην βολεμένοι από τον Πάνο Καμμένο και όσοι ασχολούνται με τα θέματα της Άμυνας από το ΣΥΡΙΖΑ.

Κανείς δεν ακουμπάει την πραγματική εικόνα, όλοι πάνε να φτιάξουν εικόνες που θα πλήξουν κυρίως τον ΥΦΕΘΑ αλλά και θ΄ακυρώσουν αλλαγές που μπορεί να θίξουν μικροσυμφέροντα κλαδικών και συντεχνιακών δομών.

Αγνοούν παντελώς πως θα υπάρχει ζωή και μετά απ’ αυτούς αλλά κυρίως  «αυτοπαραμυθιάζονται» πως αγωνίζονται. Ενάντια σε ποιόν και γιατί; Το πρώτο εύλογο ερώτημα είναι τι θα κάνουν οι στρατιωτικοί συνδικαλιστές όταν αποστρατευτούν; Απάντηση δεν περιμένουμε!

Το δεύτερο ερώτημα έχει να κάνει με την Εθνοφυλακή. Έχουν μελετήσει οι δημοσιογράφοι που “μελετούν” και γνωρίζουν τα πάντα γύρω από τις Ένοπλες Δυνάμεις και το ρόλο τους την αποστολή της Εθνοφυλακής, την ιστορία της αλλά και το ρόλο της σε άλλες κοινωνίες όπως η Βρετανική, η Γαλλική και η Γερμανική κοινωνία;

Τρίτο ερώτημα, προς κάθε σκεπτόμενο πολιτικό: Με ποιο κριτήριο ένας πολιτικός αντιπολιτεύεται βαθιές τομές στις Ένοπλες Δυνάμεις που με βάση σοβαρά επιχειρήματα τα οποία προβάλλονται επαρκώς, αυξάνουν το αξιόμαχο και μειώνουν το κόστος λειτουργίας των ΕΔ ενώ βελτιώνουν και τις συνθήκες του προσωπικού τους;

Προκαλούμε τον οποιδήποτε ν’ απαντήσει με επιχειρήματα στα παραπάνω ερωτήματα που μόνο ρητορικά δεν είναι, ν’ απαντήσει με κόσμιο τρόπο, όχι με τις συνήθεις πρακτικές αποδόμησης των άλλων, απαξίωσης και κιτρινισμού.

Να δούμε ρε παιδί μου και την άλλη πλευρά, και που ξέρετε, μπορεί να υπάρχει κι άλλη άποψη που να συντελεί στη βελτίωση της Εθνικής Άμυνας. Άλλωστε αυτό δεν επιδιώκουμε όλοι; Ή μήπως όχι;

SHARE
Νέα, Τελευταία νέα, Ένοπλες Δυνάμεις, Σώματα Ασφαλείας, Άμυνα, Διπλωματία, Γεωπολιτική, Τουρκία, Κύπρος, Στρατός, Ναυτικό, Αεροπορία, ΝΑΤΟ, Αστυνομία, Πυροσβεστική, Λιμενικό, Ειδικά Μισθολόγια, Στρατιωτικοί, Ενώσεις Στρατιωτικών, Στρατιωτικός Συνδικαλισμός, ΠΟΕΣ, ΠΟΣ, ΠΟΑΣΥ, ΠΟΑΞΙΑ, Καμμένος, τουρκικά νέα, ειδήσεις, νέα σήμερα, πολεμικά, Ίμια, επίδομα παραμεθορίου, θητεία στρατού, τι σημαίνει το, εθνικά νέα,

1 COMMENT

  1. Προσωπικά οταν ακούω για Εθνοφυλακη, ο νους μου πάει ή στον 6ΛΑΤΕΘ(που υπηρετησα) ή στο κύριοι όπλα ,κράνη,εξαρτήσεις στο σπιτάκι σας δια παν ενδεχόμενο.Εσείς πως θα οριοθετουσατε την ιδεατή Εθνοφυλακη στις σημερινές συνθηκες;

LEAVE A REPLY