Η Τουρκία κινδυνεύει λέει το TIME στην διαδικτυακή του έκδοση. Η τρομοκρατία σύμφωνα με το έγκυρο περιοδικό μπορεί να οδηγήσει στην διάλυση της χώρας.

Η Τουρκία περνάει ίσως τις πιο δύσκολες ώρες της. Τα πολλά ανοιχτά μέτωπα στο εξωτερικό της χώρας σίγουρα προβληματίζουν όμως για τον ανταποκριτή του TIME ο ατελείωτος κύκλος της βίας που βυθίζει την χώρα σε συνεχή τρομοκρατικά χτυπήματα είναι αυτό που απειλεί να διαλύσει την χώρα.

Όσο η βία στο εσωτερικό αυξάνει τόσο το δημόσιο αίσθημα σκοτεινιάζει λέει το περιοδικό που απαριθμεί μερικά απο τα πλέον αιματοβαμμένα χτυπήματα στην Τουρκία το τελευταίο μόνο διάστημα.

Το σημείο όμως που το περιοδικό στέκεται ιδιαίτερα είναι πως ο κύκλος της βίας ο οποίος σπαράσσει την χώρα δεν δείχνει να λειτουργεί ώς μια δύναμη που θα ενώσει τους Τούρκους απέναντι στο φαινόμενο της τρομοκρατίας.  Αντίθετα η τρομοκρατία έχει κάνει εντονότερες τις διαφορές ανάμεσα στους οπαδούς της κοσμικής Τουρκίας και σε όσους εκφράζουν πιο συντηρητικές θρησκευτικές θέσεις, όπως και ανάμεσα στους εθνικιστές Τούρκους και τους Κούρδους.

Αν και μελετητές βλέπουν διαφορές στην δράση και την επιλογή στόχων απο το ISIS και το PKK εκτιμούν οτι η βία τους και τα τρομοκρατικά τους χτυπήματα τέμνονται στον κοινό στόχο που είναι να υπονομευτεί η σταθερότητα της χώρας και να έτσι να επιταχυνθεί η διάλυση της Τουρκίας.

Η πρόβλεψη είναι πως η τουρκική ηγεσία θα απαντήσει με αυξημένη επίδειξη δύναμης. Άλλωστε μετά την επίθεση στο Ρέινα η κατάσταση έκτακτης ανάγκης που είχε επιβληθεί μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος πήρε παράταση.

time

SHARE
Νέα, Τελευταία νέα, Ένοπλες Δυνάμεις, Σώματα Ασφαλείας, Άμυνα, Διπλωματία, Γεωπολιτική, Τουρκία, Κύπρος, Στρατός, Ναυτικό, Αεροπορία, ΝΑΤΟ, Αστυνομία, Πυροσβεστική, Λιμενικό, Ειδικά Μισθολόγια, Στρατιωτικοί, Ενώσεις Στρατιωτικών, Στρατιωτικός Συνδικαλισμός, ΠΟΕΣ, ΠΟΣ, ΠΟΑΣΥ, ΠΟΑΞΙΑ, Καμμένος, τουρκικά νέα, ειδήσεις, νέα σήμερα, πολεμικά, Ίμια, επίδομα παραμεθορίου, θητεία στρατού, τι σημαίνει το, εθνικά νέα,

LEAVE A REPLY