ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΚΩΣΤΑΡΑΚΟΣ ΛΙΣΑΒΟΝΑ

Μπορεί η θητεία του Στρατηγού Κωσταράκου ως Πρόεδρος της Στρατιωτικής Επιτροπής της ΕΕ να ολοκληρώνεται στις 5 Νοεμβρίου , όπως φαίνεται όμως  θα συνεχίζει τις δραστηριότητες μέχρι τελευταία στιγμή

Έτσι ο Στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος μετέβη στη Λισαβόνα, το διήμερο 3 έως 4 Νοεμβρίου, ύστερα από επίσημη πρόσκληση του Πορτογάλου ΑΓΕΕΘΑ Ναυάρχου Antonio Silva Ribeiro, προκειμένου να παραστεί στις εορταστικές εκδηλώσεις που οργανώθηκαν από τις Ένοπλες Δυνάμεις της Πορτογαλίας. Οι εκδηλώσεις αφορούσαν τον  εορτασμό των εκατό χρόνων απο την σύναψη της εκεχειρίας που σήμανε και την λήξη του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Ταυτόχρονα, είναι πολλοί οι ευρωπαίοι που τον παρασημοφορούν για την προσφορά του από την θέση του Προέδρου της Στρατιωτικής Επιτροπής της ΕΕ.

Στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων, ο Πορτογάλος ΑΓΕΕΘΑ παρασημοφόρησε τον Έλληνα Στρατηγό με το μετάλλιο του «Σταυρού του Αγίου Γεωργίου, 1ης Τάξεως» σε αναγνώριση της ειλικρινούς και αδιαμφισβήτητης υποστήριξης του, ως Πρόεδρος της Στρατιωτικής Επιτροπής της ΕΕ, στην συμβολή και συμμετοχή της Πορτογαλίας στις στρατιωτικές αποστολές της ΕΕ.

Λίγες ημέρες νωρίτερα ο Στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος παρασημοφορήθηκε από τον επικεφαλή του Στρατιωτικού Γραφείου του Βασιλέα των Βέλγων Φίλιππου II, Υποστράτηγο Thierry Vandeveld. Του απένειμε εκ μέρους της ΑΕ του Βασιλέα, τον «Μεγαλόσταυρο του Τάγματος του Στέμματος του Βελγίου», στο Βασιλικό Παλάτι των Βρυξελλών.ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΚΩΣΤΑΡΑΚΟΣ ΛΙΣΑΒΟΝΑΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΚΩΣΤΑΡΑΚΟΣ ΛΙΣΑΒΟΝΑΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΚΩΣΤΑΡΑΚΟΣ ΛΙΣΑΒΟΝΑΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΚΩΣΤΑΡΑΚΟΣ ΛΙΣΑΒΟΝΑΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΚΩΣΤΑΡΑΚΟΣ ΒΕΛΓΙΟ