ΤΣΙΠΡΑΣ ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ

Το σχεδίασε με υπομονή, στοιχείο της γνωστής του τακτικής, το τελευταίο 48ωρο ο Αλέξης Τσίπρας ο οποίος επέβαλε την πολιτική ατζέντα και έστρεψε στην κυριολεξία όλα τα φώτα πάνω του δίνοντας ανάσα στην κυβέρνηση του.

Ύστερα από τις πολιτικές φωτιές που του άναψαν Καμμένος και Κοτζιάς με τις κόντρες και τις κοκορομαχίες τους για τις οποίες κανείς ακόμα δεν έχει καταλάβει ποιος λέει αλήθεια και ποιος ψέματα, επανήλθε με ένα μπαράζ πρωτοβουλιών και ενεργειών.

Το πρωτοφανές έως απίστευτο όμως είναι ότι αυτό το έπραξε μέσω της εκκλησίας και των Ένοπλων Δυνάμεων. Σε δύο τομείς δηλαδή που ο πρωθυπουργός και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ήταν ποτέ κοντά αντίθετα πριν λίγα χρόνια δεν είχαν καμία απολύτως επαφή και επικοινωνία. Κατάφερε όμως να υποχρεώσει όλη την αντιπολίτευση απλά να τον παρακολουθεί και να τρέχει να απαντήσει με δηλώσεις και ανακοινώσεις.

Όπως αποδείχτηκε όμως, και δεν είναι απορίας άξιο προφανώς, έχει την ικανότητα την πολιτική «κωλοτούμπα» που τον κατηγορούν να έχει τη δυνατότητα να την εφαρμόζει σε πολλά επίπεδα.

Έτσι την Τρίτη το βράδυ τους έπιασε όλους …στον ύπνο με την συνάντησή του με τον Ιερώνυμο και την συμφωνία που ανακοίνωσαν στο ιδιαίτερα θερμό κλίμα μεταξύ τους για τον επαναπροσδιορισμό των σχέσεων κράτους – εκκλησίας.

Ασχέτως συμφωνεί ή διαφωνεί κανείς, δεν επέβαλε μόνο ατζέντα, αλλά η εικόνα μαζί με τον Αρχιεπίσκοπο χαμογελαστοί έστειλε ισχυρό πολιτικό μήνυμα. Όταν μάλιστα την προηγούμενη ημέρα βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιδίδονταν σε υπερβολές λέγοντας ότι θα καταργηθούν τα Χριστούγεννα και ο σταυρός από τη σημαία!!!

Από εκεί και πέρα ανέλαβε ο συνεταίρος του, Πάνος Καμμένος ο οποίος φρόντισε για μια ακόμα φορά να του δώσει βήμα στο χώρο των ΕΔ με την ομιλία του στη γιορτή της Πολεμικής Αεροπορίας από όπου ανακοίνωσε την επιστροφή των αναδρομικών των στρατιωτικών. Ουσιαστικά ο Π. Καμμένος του παραχώρησε τη θέση του, για ένα θέμα το οποίο αποτελούσε για αυτόν μεγάλη πολιτική υπόσχεση.

Και φυσικά την αμέσως επόμενη ημέρα τόσο στη Βουλή όσο και αργότερα το βράδυ με τηλεοπτική συνέντευξη ο πρωθυπουργός φρόντισε να αναγάγει τα αναδρομικά των στρατιωτικών ως το πρώτο μεγάλο δείγμα της εξόδου από τα μνημόνια με θετικά μέτρα τα οποία θα υποχρεωθούν να τα ψηφίσουν όλοι.

Σίγουρα η τροπολογία για τα αναδρομικά όπως έχει συνταχθεί δεν αποτελεί την απόλυτη δικαίωση των στρατιωτικών και εφαρμογή της απόφασης του ΣτΕ και έχουν δίκιο τα όσα κατήγγειλαν οι ενώσεις τους.

Επειδή όμως η πολιτική δεν είναι οι διάφοροι μικρόκοσμοι δείτε τι απάντησε στη ΝΔ ο Πάνος Καμμένος στη Βουλή: «Το ποιος εμπαίζει τους στρατιωτικούς θα το δουν οι στρατιωτικοί σε λίγες ημέρες στην τσέπη τους».

Η μεγάλη πολιτική εικόνα που άφησε τις τελευταίες δύο ημέρες ο Αλέξης Τσίπρας είναι αυτή των θετικών μέτρων που ξεκίνησε να φέρνει στη Βουλή αλλά και ότι μπορεί να είναι άθρησκος, αλλά είναι αυτός που καταφέρνει να συμβιβαστεί με την εκκλησία και να επιλύει διενέξεις δεκαετιών.

Αρκούν αυτά για να ανακάμψει ο Αλ. Τσίπρας και η κυβέρνηση του; Ο πολιτικός χρόνος είναι τεράστιος και μένει να αποδειχθεί αν θα καταφέρει να αντιστρέψει το αρκετά μεγάλο κλίμα δυσαρέσκειας που υπάρχει.

LEAVE A REPLY