ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Με 4 προβολές της ταινίας «ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ» μέσα στο «ΜΠΛΟΚ 15» θα τιμήσει το ΥΕΘΑ την ημέρα Εθνικής Αντίστασης. Δείτε το διήμερο πρόγραμμα και  τηλέφωνα για προσκλήσεις

 

 

Διήμερη εκδήλωση στο κτίριο ΜΠΛΟΚ 15 του Στρατοπέδου Χαϊδαρίου, με προβολή της ταινίας «ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ» του Παντελή Βούλγαρη διοργανώνει τη Παρασκευή 23 και Σάββατο 24 Νοεμβρίου, το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας με πρωτοβουλία του Αναπληρωτή Υπουργού Εθνικής Άμυνας Παναγιώτη Ρήγα, στο πλαίσιο της Ημέρας Πανελλαδικού Εορτασμού της Εθνικής Αντίστασης, που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 25 Νοεμβρίου.

Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, για πρώτη φορά στο πλαίσιο της ημέρας εορτασμού της Εθνικής Αντίστασης, τιμά τους αγωνιστές της σε αυτό το χώρο μαρτυρίου με την συγκεκριμένη εκδήλωση.

Ποιο είναι το εμβληματικό ΜΠΛΟΚ 15

Οπως σημειώνεται και στη σχετική ανακοίνωση -πρόσκληση του υπουργείου Εθνκής Άυνας:

Από το Κτίριο – κολαστήριο του ΜΠΛΟΚ 15 και το Στρατόπεδο Χαϊδαρίου, που κατά τη διάρκεια της Κατοχής ήταν στρατόπεδο συγκέντρωσης, πέρασαν πάνω από 21.000 κρατούμενοι αγωνιστές της ελευθερίας. Μεταξύ τους πολλοί Έλληνες Εβραίοι, που οδηγήθηκαν στη συνέχεια στα εκτελεστικά αποσπάσματα, σε καταναγκαστικά έργα, στα στρατόπεδα συγκέντρωσης στη Γερμανία και αλλού. Ανάμεσά στις χιλιάδες των κρατουμένων, πάνω από 700 εκτελέστηκαν στην Καισαριανή και 200 από αυτούς την Πρωτομαγιά του 1944.

 

«Αποτελεί μια εκδήλωση μνήμης και τιμής και ταυτόχρονα μια προσπάθεια που προσομοιάζει σε μηχανή του χρόνου η οποία μετατρέπει την ιστορική μνήμη σε βιωματική εμπειρία. Στο ψυχρό σκηνικό του Κτιρίου, επιχειρείται ανάδυση της ιστορικής μνήμης. Ανάμεσα στους τοίχους των μικρών θαλάμων που ανάσαινε και φτερουγούσε το μεγαλείο των ανθρώπων που νίκησαν το θάνατο όχι στα λόγια αλλά έμπρακτα, γιατί απλά αγωνίζονταν για κάτι που υπερβαίνει το θάνατο» σημειώνεται χαρακτηριστικά.

«ΜΠΛΟΚ 15»

 

Ειδικότερα τις το διήμερο θα πραγματοποιηθούν τέσσερις προβολές της ταινίας:

Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2018: 1η προβολή ώρα 18.00 και 2η προβολή ώρα 20.30

Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2018: 3η προβολή ώρα 18.00 και 4η προβολή ώρα 20.30

Η είσοδος στο Στρατόπεδο «ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ Α’» (ΣΔΒ) θα γίνεται μόνο με ονομαστικές προσκλήσεις. Διάθεση προσλήσεων στα τηλέφωνα 210-6598337 και 210-6598315 (Πρόσβαση στο Στρατόπεδο για τους προερχόμενους από Αθήνα μέσω Λ.Αθηνών. Περίπου 250 μέτρα μετά το super market ‘’ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΛΟΠΟΥΛΟΣ’’ Λ.Αθηνών αριθμός 242 δεξιά στροφή στην οδό Ρίμινι, απέναντι από το κολυμβητήριο).

Όλοι οι προσκεκλημένοι θα πρέπει να φέρουν Αστυνομική Ταυτότητα ή Διαβατήριο. Όσοι μεταβούν με ΙΧ θα μπορούν να σταθμεύσουν εντός του Στρατοπέδου, πλησίον του ΜΠΛΟΚ 15, ενώ για τους υπόλοιπους θα εκτελούνται τακτικά δρομολόγια με mini bus από τη Κεντρική Πύλη έως το ΜΠΛΟΚ 15. Οι προσκεκλημένοι παρακαλούνται να βρίσκονται στο χώρο της προβολής 15΄πριν την έναρξη.

«ΜΠΛΟΚ 15»

LEAVE A REPLY