Τουρκία, Γερμανία

Με χρήματα του Κατάρ και της Σαουδικής Αραβίας, πάνω από 1.000 πράκτορες του σαλαφισμού από την Τουρκία αλωνίζουν την Ευρώπη. Τι στοχεύουν για την Ελλάδα;

 


Γράφει ο Αθανάσιος Χ. Παπανδρόπουλος*

Η πραγματικότητα δεν είναι τόσο αθώα όσο την περιγράφει το γερμανικό περιοδικό Spiegel. Το Δίκτυο Τούρκων πληροφοριοδοτών που έχει εγκατασταθεί σε 35 χώρες δεν ασχολείται μόνο με τους φερόμενους οπαδούς του θρησκευτικού κινήματος του Γκιουλέν. Το όλο θέμα πάει πολύ πιο μακριά και είναι εξαιρετικά επικίνδυνο.

Κατά τον Τούρκο ιστορικό και πολιτικό ερευνητή στο Γαλλικό Κέντρο Επιστημονικών Ερευνών Σαμίμ Ακγκενούλ (Samim Akgonul), που διδάσκει επίσης στο πανεπιστήμιο του Στρασβούργου, η διείσδυση του τουρκικού ισλάμ στην Ευρώπη έχει πολύ πιο «φιλόδοξα» σχέδια από την παρακολούθηση κάποιων Τούρκων.

Στοχεύει στο να δημιουργήσει μέσα στην Ευρώπη θύλακες ισλαμισμού, που θα κάνουν ό,τι μπορούν για να παρεμποδίσουν την ενσωμάτωση των Τούρκων της Ευρώπης στον δυτικό τρόπο ζωής και στις δυτικές πολιτικο-κοινωνικές και θρησκευτικές αντιλήψεις.

Ζωτικός, από την άποψη αυτή, είναι ο ρόλος μίας εξτρεμιστικής ομάδας Τούρκων ισλαμιστών που φέρουν την ονομασία Koplanc και έχουν έδρα την Κολωνία της Γερμανίας. Με επίσημο όνομα Anadolu Islam Federe Dovleti, ήτοι «Ομοσπονδιακό Ισλαμικό Κράτος της Ανατολής», η ομάδα αυτή ιδρύθηκε το 1983 από τον μουφτή των Αδάνων Cemalettin Kaplan και σήμερα διατηρεί στενές σχέσεις με τους κύριους χρηματοδότες του ισλαμικού ολοκληρωτισμού, που είναι το Κατάρ και η Σαουδική Αραβία.

*Διαβάστε τη συνέχεια του εξαιρετικά ενδιαφέροντος άρθρου στο euro2day.gr

SHARE
Νέα, Τελευταία νέα, Ένοπλες Δυνάμεις, Σώματα Ασφαλείας, Άμυνα, Διπλωματία, Γεωπολιτική, Τουρκία, Κύπρος, Στρατός, Ναυτικό, Αεροπορία, ΝΑΤΟ, Αστυνομία, Πυροσβεστική, Λιμενικό, Ειδικά Μισθολόγια, Στρατιωτικοί, Ενώσεις Στρατιωτικών, Στρατιωτικός Συνδικαλισμός, ΠΟΕΣ, ΠΟΣ, ΠΟΑΣΥ, ΠΟΑΞΙΑ, Καμμένος, τουρκικά νέα, ειδήσεις, νέα σήμερα, πολεμικά, Ίμια, επίδομα παραμεθορίου, θητεία στρατού, τι σημαίνει το, εθνικά νέα,

LEAVE A REPLY