Τουρκικά F-16

Τουρκικά F-16 «απάντησαν» στην Αθήνα σε μια ημέρα που από νωρίς έγινε γνωστή και η συνεδρίαση για τα ενεργειακά στο ΥΠ.ΕΞ. και το ΚΥΣΕΑ στο Μαξίμου.

Με τον μόνο τρόπο που κατα κανόνα η Άγκυρα «απαντά» στην Αθήνα, απάντησε και αυτή την φορά στην πρόθεση της Ελλάδας να συζητήσει τα ενεργειακά της συμφέροντα αλλά και να κάνει ΚΥΣΕΑ αύριο για τα ελληνο-τουρκικά.

71 παραβιάσεις του Εθνικού Εναέριου Χώρου κατέγραψε το ΓΕΕΘΑ. Οι 31 από 4 F-16 με τα δυο να είναι και οπλισμένα!

Οι υπόλοιπες από CN-235.

Οι τουρκικές προθέσεις είναι εμφανείς από το γεγονός οτι όταν ελληνικά αεροσκάφη σηκώθηκαν για αναγνώριση – αναχαίτιση οι Τούρκοι προκλητικά προχώρησαν σε εμπλοκές με τα ελληνικά αεροπλάνα.

 
 

Συνολικά το ΓΕΕΘΑ κατέγραψε 4 εμπλοκές.

Στην περιοχή κινήθηκε και ελικόπτερο των Τούρκων.

Στο ΓΕΕΘΑ και το ΓΕΑ ο συναγερμός είναι στον υψηλότερο δυνατό βαθμό αφού και αύριο αναμένεται οι Τούρκοι να «απαντήσουν» με τον ίδιο τρόπο.

Για αυτό και αναμένεται όταν ο Α/ΓΕΕΘΑ θα είναι στην σύσκεψη του ΚΥΣΕΑ η Ηγεσία της Π.Α. να είναι με τα μάτια καρφωμένα στις οθόνες που μεταδίδουν σε πραγματικό χρόνο την κατάσταση στο Αιγαίο και να ενημερώνουν για κάθε εξέλιξη.
 


ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ:ΚΥΣΕΑ: Γιατι δεν πάει στην Γερμανία ο Α/ΓΕΕΘΑ Ε. Αποστολάκης – Τι συμβαίνει


 
 

Μοιραστείτε το
Νέα, Τελευταία νέα, Ένοπλες Δυνάμεις, Σώματα Ασφαλείας, Άμυνα, Διπλωματία, Γεωπολιτική, Τουρκία, Κύπρος, Στρατός, Ναυτικό, Αεροπορία, ΝΑΤΟ, Αστυνομία, Πυροσβεστική, Λιμενικό, Ειδικά Μισθολόγια, Στρατιωτικοί, Ενώσεις Στρατιωτικών, Στρατιωτικός Συνδικαλισμός, ΠΟΕΣ, ΠΟΣ, ΠΟΑΣΥ, ΠΟΑΞΙΑ, Καμμένος, τουρκικά νέα, ειδήσεις, νέα σήμερα, πολεμικά, Ίμια, επίδομα παραμεθορίου, θητεία στρατού, τι σημαίνει το, εθνικά νέα,

LEAVE A REPLY