ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΥΠΕΞ

Θίχτηκε η Άγκυρα από τη δήλωση της Άνγκελα Μέρκελ για την επιχείρηση στο Αφρίν και την καλεί να μην υποστηρίζει «τρομοκράτες».

 

 

Για «μαύρη προπαγάνδα» κατά της επιχείρησης των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων στο Αφρίν κάνει λόγω το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών και καταφέρεται κατά της Άνγκελα Μέρκελ.

Ειδικότερα απαντώντας στην σφοδρή κριτική της Γερμανίδας καγκελάριου Άνγκελα Μέρκελ, η οποία χαρακτήρισε ως «απαράδεκτο» αυτό που συμβαίνει στην συριακή πόλη του Αφρίν, το τουρκικό ΥΠΕΞ κάνει λόγο για «μαύρη προπαγάνδα» κατά της επιχείρησης «Κλάδος Ελαίας» χαρακτηρίζοντας τη δήλωση της Αγκελα Μέρκελ «άτυχη» και «μη αποδεκτή».

Αναλυτικά στην ανακοίνωση το τουρκικό ΥΠΕΞ αναφέρει:

«Η επιχείρηση «Κλάδος Ελαίας» είναι μια επιχείρηση που θέτει προηγούμενο για τον τρόπο με τον οποίο γίνεται η μάχη κατά της τρομοκρατίας χωρίς να πλήττονται πολίτες. Τα στοιχεία που συγκεντρώνονται στο Αφρίν και ανακοινώνονται συχνά αποκαλύπτουν το μέγεθος και την ανυπόστατη φύση της μαύρης προπαγάνδας κατά της επιχείρισης. Στην πραγματικότητα δεν υπάρχει καμία απειλή για το λαό του Αφρίν εκτός από τις νάρκες και τα εκρηκτικά του PYD/YPG (σ.σ. των κουρδικών δυνάμεων). Όταν ολοκληρωθεί τάχιστα η εκκαθάριση, η ασφάλεια και η σταθερότητα θα αποκατασταθεί και η ζωή θα επιστρέψει σε κανονικούς ρυθμούς.

Με βάση αυτά τα δεδομένα, θεωρούμε απαράδεκτη την ατυχή δήλωση της Γερμανίδας Καγκελαρίου στην ομιλία της στη γερμανική Βουλή, που βασίστηκε αμιγώς στην παραπληροφόρηση χωρίς να έχει να κάνει κάτι με την πραγματικότητα. Με την Επιχείρηση «Κλάδος Ελαίας», η Τουρκία στοχεύει να διασφαλίσει την εθνική της ασφάλεια μέσω του δικαιώματός της στην αυτό άμυνα και με σκοπό να σώσει το Αφρίν από τους τρομοκράτες, επιστρέφοντάς το στους πραγματικούς του κατόχους. Παρά το σκηνικό αυτό, θεωρούμε απολύτως περίεργο που κάποιοι σύμμαχοί μας συνεχίζουν να αντικρίζουν τα συγκεκριμένα γεγονότα μέσα από τα μάτια των τρομοκρατικών οργανώσεων.

Προσκαλούμε τους συμμάχους να κάνουν μία προσπάθεια να εγκαθιδρύσουν μακρόχρονη ειρήνη, ασφάλεια και σταθερότητα στη Συρία, σε στενή συνεργασία με τη χώρα μας, αντί να βάζουν τους εαυτούς τους σε θέση υποστηρικτική τρομοκρατικών οργανώσεων δίνοντας βάση σε καμπάνιες παραπληροφόρησης εναντίον της Τουρκίας».

LEAVE A REPLY