Δείτε εντυπωσιακές φωτογραφίες απο τις εργασίες συντήρησης στο ξωκλήσι Αγίου Στεφάνου στη Σύρο που προσέγγισε με λέμβο το πλήρωμα της ΤΠΚ ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΣ.

 

Μια πραγματικά σπουδαία πρωτοβουλία έλαβε και πραγματοποίησε το πλήρωμα της ΤΠΚ ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΣ στο σπάνιας ομορφιάς ξωκλήσι Αγίου Στεφάνου στη Σύρο. Το ξωκλήσι το οποίο βρίσκεται σε δυσπρόσιτη ακτή του νησιού με πρόσβαση μόνο από τη θάλασσα, προσέγγισαν με λέμβο στην οποία μετέφεραν και οικοδομικά υλικά και προχώρησαν σε εργασίες συντήρησης.

Το πλήρωμα εκτέλεσε τις εργασίες κατά τη διάρκεια του ελλιμενισμού της ΤΠΚ ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΣ στην Προκεχωρημένη Ναυτική Βάση της Σύρου στο πλαίσιο της Επιτήρησης και Προστασίας των Νήσων του Ανατ. Αιγαίου.

Ειδικότερα όπως αναφέρει το ΠΝ στο ενημερωτικό του σημείωμα: «Τα μέλη του πληρώματος του πλοίου επισκέφθηκαν το εξωκλήσι του Αγίου Στεφάνου που βρίσκεται στις βορειοδυτικές ακτές του νησιού μέσα σε κοίλωμα βράχου, σε ύψος περί τα είκοσι μέτρα από την επιφάνεια της θάλασσας. Η πρόσβαση ήταν εφικτή από τη θάλασσα από το εκεί μικρό προβλήτα και από ξηράς μέσω δύσβατου μονοπατιού. Λόγω της θέσης της εκκλησίας και της δυσκολίας πρόσβασης σε αυτήν ήταν δύσκολη και η συντήρησή της. Με πρωτοβουλία του πληρώματος του πλοίου εκτελέστηκαν εργασίες συντήρησης ώστε να αναδειχθεί η σπάνια ομορφιά της εκκλησίας, αφού τα μέλη του πληρώματος προσέγγισαν με την πνευστή λέμβο του πλοίου, μεταφέροντας τα οικοδομικά υλικά που απαιτήθηκαν για τη συντήρησή της καθώς και του περιβάλλοντος χώρου.

Δείτε τις πραγματικά εντυπωσιακές φωτογραφίες του ΠΝ από τις εργασίες συντήρησης.

 

 

LEAVE A REPLY