Υγειονομικό

Πυροκροτητής χειροβομβίδας έσκασε στα χέρια στρατιώτη στη Ρόδο, την ώρα που τον περιεργαζόταν από περιέργεια. Το ΓΕΣ δεν έβγαλε σχετική ανακοίνωση

 

Στην Β’ Χειρουργική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου νοσηλεύεται από το βράδυ της Πέμπτης, ένας 23χρονος Ροδίτης, που τραυματίστηκε στο δεξί χέρι από έκρηξη πυροκροτητή χειροβομβίδας. Αυτό αναφέρει σχετικό δημοσίευμα της ιστοσελίδας “Δημοκρατική” της Ρόδου.

Ο 23χρονος, που εκτίει την στρατιωτική του θητεία, σε μονάδα του πυροβολικού στ’ Αφάντου, είχε μεταβεί στο πεδίο βολής στο πλαίσιο άσκησης.

Την ώρα που μαζί με άλλους στρατιώτες τοποθετούσε στόχους για την νυχτερινή άκσηση, βρήκε τον πυροκροτητή και την περόνη εκπαιδευτικής χειροβομβίδας και τον πήρε μαζί του  ως «σουβενίρ».

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, ενώ περιεργαζόταν τον πυροκροτητή εξερράγη στο χέρι του με αποτέλεσμα να υποστεί τραύματα και να μεταφερθεί στο νοσοκομείο.

Του έγινε συρραφή των τραυμάτων, ενώ σύμφωνα με τις πληροφορίες, που δημοσιεύει η “Δημοκρατική” της Ρόδου πιθανότατα να απαιτηθεί πλαστική χειρουργική για την αποκατάσταση τραύματος στο ένα του δάκτυλο.
 

 

Ανεξάρτητα πάντως από την απερισκεψία του 23χρονου, ευθύνη για το γεγονός ότι στο πεδίο βολής υπήρχε εγκαταλελειμμένο από προηγούμενη άσκηση στρατιωτικό υλικό, φέρονται να έχουν και οι αξιωματικοί βολής και για τον λόγο αυτό θα πρέπει να αναμένεται η διενέργεια σχετικής Ενορκης Διοικητικής Εξέτασης με παραγγελία του Στρατηγού Διοικητή της 95 ΑΔΤΕ.
Σημειώνεται ότι ο 23χρονος είναι καλά στην υγεία του και αναμένεται να λάβει εξιτήριο από την χειρουργική κλινική την Τρίτη.

Ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΓΕΣ Συνταγματάρχης Νίκος Φανιός, ερωτηθείς από το ArmyNow.net  γιατί δεν έχει βγει σχετική ανακοίνωση,  υποστήριξε ότι δεν πρόκειται για κάτι σοβαρό και έκριναν ότι δεν χρειάζεται να βγει ανακοίνωση.
Μοιραστείτε το
Νέα, Τελευταία νέα, Ένοπλες Δυνάμεις, Σώματα Ασφαλείας, Άμυνα, Διπλωματία, Γεωπολιτική, Τουρκία, Κύπρος, Στρατός, Ναυτικό, Αεροπορία, ΝΑΤΟ, Αστυνομία, Πυροσβεστική, Λιμενικό, Ειδικά Μισθολόγια, Στρατιωτικοί, Ενώσεις Στρατιωτικών, Στρατιωτικός Συνδικαλισμός, ΠΟΕΣ, ΠΟΣ, ΠΟΑΣΥ, ΠΟΑΞΙΑ, Καμμένος, τουρκικά νέα, ειδήσεις, νέα σήμερα, πολεμικά, Ίμια, επίδομα παραμεθορίου, θητεία στρατού, τι σημαίνει το, εθνικά νέα,