Μπορεί η συνάντηση Τσίπρα – Τραμπ να είναι σε μερικές ώρες, αυτά που θα συζητηθούν όμως σίγουρα θα μας απασχολήσουν για πολύ περισσότερο.

 

 

Θα συμφωνηθεί πρόγραμμα αναβάθμισης των ελληνικών F16 και πόσο θα κοστίσει; Μήπως κλείσουμε και καμιά αγορά νέων μαχητικών; Η σύμβαση για τη βάση της Σούδας θα είναι για 5 ή 10 χρόνια, γιατί το σίγουρο είναι ότι θα ανανεωθεί και υπάρχει περίπτωση να προσφέρουμε κι άλλη περιοχή για δημιουργία νέας βάσης και με τι ανταλλάγματα; Τι ειπώθηκε στις συχνές επισκέψεις Αμερικανών Αξιωματούχων στην Ελλάδα πριν και κατά την ώρα που ήταν σε εξέλιξη η περιοδεία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στις ΗΠΑ;

Όλα τα παραπάνω ήταν τα ερωτήματα που κυριάρχησαν τις προηγούμενες ημέρες το λεγόμενο «στρατιωτικό» ρεπορτάζ και όλοι περιμένουν με ανυπομονησία τις απαντήσεις από τη σημερινή συνάντηση του Έλληνα Πρωθυπουργού με τον Αμερικάνο Πρόεδρο.

Η προσμονή που έχει δημιουργηθεί λοιπόν μπορεί να είναι μεγάλη αλλά για να είμαστε ρεαλιστές η βεβαιότητα ότι θα πάρουμε σήμερα απαντήσεις σε όλα τα παραπάνω ερωτήματα είναι πάρα πολύ μικρή. Και αυτό γιατί πολύ απλά, σπάνια τέτοιου είδους και επιπέδου συναντήσεις καταλήγουν σε συγκεκριμένες αναλυτικές ανακοινώσεις.

Είναι σχεδόν σίγουρο ότι πολύ πριν τη συνάντηση έχουν ήδη γίνει οι όποιες συμφωνίες και για τα στρατιωτικά αλλά και για τα γεωπολιτικά και οικονομικά ζητήματα που αφορούν τη χώρα μας. Και το πιο πιθανό είναι να τις μάθουμε τελικά με τις λεπτομέρειες όταν και εφόσον υλοποιηθούν.

Το σιγουρότερο είναι σήμερα να περισσέψουν (όπως φάνηκε και τις προηγούμενες ήμερες της πρωθυπουργικής επίσκεψης) οι αβρότητες και τα καλά λόγια και από τις δύο πλευρές.
Αλλά και πάλι όλα είναι πιθανά γιατί δε πρέπει να ξεχνάμε ότι έχουμε να κάνουμε με τον απρόβλεπτο Ντόναλντ Τραμπ, οπότε τίποτα δεν είναι απόλυτο.

Ίσως πάλι να έχει μεγαλύτερο ενδιαφέρον η στάση του Αλέξη Τσίπρα, του αριστερού – βάλτε όσα εισαγωγικά θέλετε – πρωθυπουργού, ο οποίος μην ξεχνάμε ανδρώθηκε πολιτικά σε πλήθος πορειών που κατέληγαν έξω από την Αμερικάνικη Πρεσβεία βροντοφωνάζοντας «φονιάδες των λαών αμερικάνοι»!

Τελικά ίσως έχουν δίκιο κάποιοι που λένε «καλύτερα να μασάς παρά να μιλάς» ή «μεγάλη μπουκιά φάε, μεγάλη κουβέντα μη λές»!

Μοιραστείτε το
Νέα, Τελευταία νέα, Ένοπλες Δυνάμεις, Σώματα Ασφαλείας, Άμυνα, Διπλωματία, Γεωπολιτική, Τουρκία, Κύπρος, Στρατός, Ναυτικό, Αεροπορία, ΝΑΤΟ, Αστυνομία, Πυροσβεστική, Λιμενικό, Ειδικά Μισθολόγια, Στρατιωτικοί, Ενώσεις Στρατιωτικών, Στρατιωτικός Συνδικαλισμός, ΠΟΕΣ, ΠΟΣ, ΠΟΑΣΥ, ΠΟΑΞΙΑ, onalert.gr, militaire.gr, defence-point.gr, onalert, militaire, defence point, κράνος, kranos, Καμμένος, τουρκικά νέα, ειδήσεις, νέα σήμερα, πολεμικά, Ίμια, επίδομα παραμεθορίου, θητεία στρατού, τι σημαίνει το, εθνικά νέα,

LEAVE A REPLY