ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

Σε μια πρωτοφανή κίνηση προχώρησε ο Πρόεδρος της ΝΔ στη Βουλή συγκρίνοντας την υπουργοποίση του Ε. Αποστολάκη με αυτή του Χουντικού Σπαντιδάκη

 

 

Σαν μην άκουσε το κάλεσμα του νέου ΥΕΘΑ Ευάγγελου Αποστολάκη προς όλες τις πολιτικές δυνάμεις ώστε να «πορευτούν ενωμένοι και αποφασισμένοι» γιατί τα πράγματα είναι κρίσιμα, ο Πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του στην Βουλή για τη ψήφο εμπιστοσύνης. Στην προσπάθεια να σηκώσει στο υψηλότερο δυνατό σημείο την αντιπαράθεση συνέκρινε με μια άκρως αντιδημοκρατική λογική την υπουργοποίηση του Ευάγγελου Αποστολάκη με τον χουντικό Σπαντιδάκη δημιουργώντας πραγματικά έκπληξη σε όλο το ακροατήριο της Βουλής.

Όπως σημείωσε ο Πρόεδρος της ΝΔ:

«Ποτέ καμία κυβέρνηση δεν επέλεξε εν ενεργεία στρατιωτικό για υπουργό ‘Αμυνας, δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, προσθέτοντας ότι ένα ιστορικό προηγούμενο υπάρχει, αυτό του Γρ. Σπαντιδάκη (επί δικτατορίας), προκαλώντας τις έντονες αντιδράσεις των βουλευτών της συμπολίτευσης».

Αυτό έφερε την έκρηξη του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα ο οποίος σε πολύ έντονο στυλ τον κάλεσε να ανακαλέσει αμέσως τη σύγκριση που έκανε ο κ. Μητσοτάκη στην ομιλία του, του μέχρι χτες αρχηγού ΓΕΕΘΑ, Ευάγγελου Αποστολάκη, με τον στρατηγό της Χούντας Σπαντιδάκη.

Παίρνοντας τον λόγο μετά τον αρχηγό της ΝΔ, ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι δεν του επιτρέπει να προσβάλει έναν άνθρωπο που έχει υπηρετήσει από το 1976 τη Δημοκρατία και τις Ένοπλες Δυνάμεις, σημειώνοντας ότι είναι μία μεγάλη πρόκληση απέναντι στο δημοκρατικό φρόνημα των Ενόπλων Δυνάμεων.

Οι αναφορές αυτές έφεραν τις οργισμένες αντιδράσεις στο twitter τόσο του ΑΝΥΕΘΑ όσο και του Πάνουν Καμμένου.

Ο ΑΝΥΕΘΑ Πάναγιώτης Ρήγας σημείωσε συγκεκριμένα: Ηθικός κατήφορος και ξεπεσμός του κ Μητσοτάκη η προσβολή για τις ΕΔ και το κ Αποστολάκη η αμφισβήτηση των δημοκρατικών τους αντιλήψεων λέγοντας ότι του θυμίζει στρατηγό της χουντας. Η ΝΔ έχει το θαυμαστή του Πατακού.

Ακόμη πιο σκληρά σχολίασε ο Πάνος Καμμένος καθώς σημείωσε: Λάθος του πρωθυπουργού η στήριξη της ήδη νεκρής συμφωνίας των Πρεσπών. ΕΓΚΛΗΜΑ του Κούλη φερόμενου ως αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης να αποκαλεί τον Έλληνα ΥΕΘΑ, τον Ναύαρχο, τον βάτραχο Αποστολάκη Σπαντιδάκη. Προσβάλει το Στράτευμα ο αδελφός της κομματάρχη Ερτογάν

LEAVE A REPLY