Δείτε ένα εντυπωσιακό βίντεο με πρωταγωνιστή ένα Chinook της Αεροπορίας Στρατού που συμμετέχει στην κατάσβεση των πυρκαγιών της Αττικής.

 

Οι Ένοπλες Δυνάμεις από την πρώτη μέρα των φονικών πυρκαγιών βρίσκονται στο πλευρό των κατοίκων που δοκιμάζονται. Τα Chinook της Αεροπορίας Στρατού παρά τις αντίξοες συνθήκες ρίχτηκαν στη μάχη της κατάσβεσης. Χθες στην κατάσβεση συμμετείχαν δύο ελικόπτερα και σήμερα πέντε Chinook από το 4ο ΤΕΑΣ προσφέρουν όλες τους τις δυνάμεις στην μάχη κατά των πυρκαγιών.

Η συνδρομή των εναέριων μέσων συχνά αναδεικνύεται σωτήρια στη μάχη κατά των πυρκαγιών. Ένα από τα όπλα που ρίχνονται στην κατάσβεση είναι και τα ελικόπτερα Chinook.

Όπως πολλές φορές έχουν παραδεχτεί πιλότοι της Αεροπορίας Στρατού, το έργο της αεροπυρόσβεσης δεν είναι κάτι εύκολο, είναι κάτι που πολλές φορές θυμίζει «κασκαντέρ», με τους πυκνούς καπνούς να τυφλώνουν πολλές φορές τους πιλότους, αλλά και τους ιπτάμενους μηχανικούς που είναι στο πίσω μέρος με τον χειρισμό του κάδου.

Δείτε ένα συγκλονιστικό βίντεο που δείχνει τη μάχη που δίνει το ελικόπτερο Chinook  με τα στοιχεία της φύσης, το δυνατό αέρα αλλά και με τον καπνό από τη φωτιά.

 

LEAVE A REPLY